24 Οκτ 2007

Για τη Χαρά

Ο Στρατής δημοσίευσε την έκκληση συμπαράστασης της Νεσιέ(=Χαρα) Γιασίν εναντίον της οποίας οι επιθέσεις από ρατσιστικούς και φασιστικούς κύκλους στο βόρειο κομμάτι έχουν εντατικοποιηθεί. Μπράβο που το δημοσίευσε.

Εγώ απορώ, αυτοί οι γκρίζοι λύκοι γιατί δεν πάν να κάνουν παρέα με αυτούς τους χρυσαυγίτες να τελειώνουμε. Ας παν να τα βρουν ή να σκοτωθούν μόνοι τους, να μας αφήσουν ήσυχους να τελειώνουμε! (βέβαια, ένα σύστημα που έχει ανάγκη εξιλαστήρια θύματα, εννοείται ότι μπορεί να έχει στους κόλπους του τέτοιες ομάδες).

Εδώ ας πούμε, πότε βγήκαν να κάνουν κάτι δραστικό ενάντια στις νεοφασιστικές ομάδες; Μόνο να τις υποβαθμίζουν ως προς τον αριθμό των μελών τους ή για την δυνατότητα "παρέμβασής τους". Λες και ξεχνάμε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Και να η Νεσιέ, που είναι ο τωρινός τους στόχος. Επειδή κάποτε θα κοιτάξουμε πίσω μας και δεν θα έχει κάποιον να μας υπερασπιστεί που λέει και η γνωστή ιστορία, ας βρούμε όλοι τον τρόπο να κάνουμε γνωστή αυτή την ιστορία και να δείξουμε στη Νεσιέ την αμέριστη συμπαράστασή μας, όπως η ίδια ζητά.

15 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακριβώς όπως τα λες! Και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Χαρά, ανέβασα ένα κείμενο στο μπλογκ μου που αφορά τα φασιστοειδή της τοπικής ελληνόφωνης παραγωγής που όλο πάνε και πληθαίνουν...

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

εθνικισμός...εν μπορώ καν να τους ακούω.

Ποιος τους τα μαθαίνει τούτα ούλλα?

Κανένας εν παραδέχεται ότι κάμνει nurish τούντες ιδειολογίες.

Δασκαλούα είπε...

Μα δοκισίσοφη!!!
Αυτό:
"Ο/Η dokisisofi άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Για τη Χαρά":

Re paidia diladi entaksi einai kalo na plathei kapoios exthrous gia esoteriki katanalosi kai o antifasismos (ti einai o fasismos?) einai kati pou poulaei kai se vaftizei aftoxrima kai proodeftiko. Alla oi xrisavgites poion enoxloun? Poion skotosan? Ma tora sovaromlate? Eksisonete tous tourkous grizous likous pou ksilokopisan mexri thanatou ena aoplo anthropo, ton Taso Isaak (gia osous ton ksexasan) kai epixeiroun apopires epi apopiron dolofonias tou oikoumenikou patriarxi kai aselgoun vromizontas tin Agia Sofia? Eksisonetai me afta ta skilia, kapoious neous me romantikes idealistikes apopseis (dikaioma tous, exoume dimokratia oxi fasismo :Pp whatever..) peri patridas kai ethnous. Zoume se mia imikatexomeni patrida gamoto! Ektos ki an to ksexasate kai theoreitai oti o tourkikos stratos katoxis kalos iparxei ekei pou iparxei giati merika nea paidia psalloun ton ethniko imno se mia patrida stin opoia oi megales dinameis exoun apagorefsei na exei thriskeia kai ethniki taftotia mia kai den volevei sta kofiananika tous sxedia.Peite to kathara na teleionoume. "I diki mou i patrida exei moirastei sta dio. Paei kai teleiose" Na kseroume poioi eisaste kai me poious exoume na kanoume.
Ox...teleftea fora pou mpaino edo.
Enevriasate me pale. :PPPP



Ανάρτηση από τον/τη dokisisofi στο Daskaloua τη Πεμ Οκτ 25, 07:02:00 μμ 2007"

(κόπι πέιστ από το μέηλ μου)

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ;;;

dokisisofi είπε...

epeidi den exete tin anoixtomialosini na to katalavete,
kai den exo oreksi na kano dialogo me sindikalismenous neokiprious daskalakous
gi'afto

DarkElf είπε...

Αν η dokisisofi κάνει το κόπο να γράψει σε ένα "ψαχτήρι" με τη φράση "επιθέσεις χρυσή αυγή" μάλλον δε θα πρέπει να στηρίζει την "απελευθέρωση" της Κύπρου απ΄ αυτούς... Διότι μετά ποιός θα την προστατέψει από τους "προστάτες του έθνους";

dokisisofi είπε...

loipon gia na eksigoumaste
ego apla thimono me tin skiliasmeni mania olon ton kommaton otan exoun na kanoun me omades neon anthropon pou den anikoun sta granazia tous kai exoun kapoia idanika pou tous voithoun na aftokathoristoun. Oloi os neoi eimastan pio idealistes, pio romantikoi, pio agnoi
de milo gia stratevmenes omades krousis pou einai katadikastees. Milo gia to dikaioma kapoiou na exei tis opoies apopseis
to ane einai anektikos pros tous allous afto einai thema agogis
kai na den einai
tote ftaine oi daskaloi, oi goneis kai ta kommata

episis, de nomizo to na agapa kapoios tin patrida tou otan malista afti einai imikatexomeni einai kati to toso eksofreniko. ipnethimizo
OTI STIN KIPRO TO 74 EGINE TOURKIKI EISVOLI
kai einai oi idioi fasistes pou tin ekanan me aftous pou fimonoun logotexnes kai dianooumenous san tin Giasin

pou kollane se ola afta oi dikoi mas ethnikistes de mporo na katalavo

An theloume na exoume dimokratia prepei na dexomaste kai to diaforetiko
apo ti sigkrisi kai to dialogo kati mporei na katalavoume
xreiazetai omos kai gia tous men kai gia tous de ipostroma paideias kai politismou

pou den to exoume
kalnixta

sefxaristo daskaloua

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, το έκανα για να εξηγήσεις παραπάνω τις θέσεις σου ή για να δω αν θα ξαναμπαινες στο μπλογκ. Νομίζω ότι έχουν γίνει κατανοητές οι θέσεις σου.

όσο αφορά για ομάδες κρούσης, οι χρυσαυγίτες είναι ομάδα κρούσης παραδοσιακά. όσο αφορά για τη δημοκρατία, και ο χίτλερ σε τέτοια πλαίσια βγήκε στην εξουσία και είδαμε τα αποτελέσματα. Καταλαβαίνω τις δημοκρατικές ανησυχίες του οποιουδήποτε και τις σέβομαι, παρόλα αυτά, αν κάποιος οικειοποιείται αυτή την ευαισθησία ενάντια στην ελευθερία κάποιου άλλου δεν θα με βρει σύμμαχο.


Όσο αφορά στο διαταύτα για την Γιασίν. Νομίζω ότι θα πρέπει κάποιος που μπορεί να έχει επικοινωνία μαζί της να δει πώς θα μπορούσαμε να οργανωθεί κάτι δικοινοτικό ενάντια στις νεοφασιστικές και ρατσιστικές ομάδες, όχι γιατί είμαστε αντιδημοκράτες, αλλά γιατί οι ομάδες αυτές καταστρατηγούν κεκτημένες ελευθερίες των πολιτών.

dokisisofi είπε...

re min ta eksisoneis leme!
kante oti thelete kai kala tha kanete
alla giati prepei na plasete ki eseis exthrous?
mou thimizete ti mana mou, i opoia den mporei na akousei kapoion na leei oti einai arrostos! Amesos ksekina na leei oti einai ki afti kai exei to ena kai to allo kai to diko tis einai xeirotero kai de simmazevetai! Eleos!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου, αμα θελω να τους εξισωνω εννα τους εξισωνω γιατι απλουστατα εγω βλεπω την εξισωση. Αν εσυ οχι, δεν σου στερησε κανενας το δικαιωμα να μην το κανεις. Μην μου υποδεικνύεις όμως τι θα κάνω εγώ.

Δεν πλάθω τους εχθρούς υπάρχουν. Με πραγματικες απειλες εναντια στη σωματικη ακεραιοτητα και τις ιδεες. Δεν θα συνεχίσω άλλο το διάλογο αυτό, από την πλευρά μου τουλάχιστον, γιατί νομίζω ότι χάνεται το νόημα του ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο μύθος των ονειροπόλων ανένταχτων νέων (ιδίως η ΕΦΕΝ το πλάσαρε ως τη μεγάλη της αρετή). Το γεγονός ότι τα κοντύλια έρχονταν καλυμμένα, και σήμερα πλέον Φανερωμένα (χεχε, πολύ μου αρέσει το λογοπαίγνιο) από την εκκλησία δεν παίζει κανένα ρόλο. Κάτσετε ρε ανεξάρτητοι ρομαντικοί τη μάππα χαμαί να παίξει τζαι κανένας άλλος...

dokisisofi είπε...

o peri skilon nomos pianei kai ta kommatoskila?
les gi'afto na tremei i othoni? apo ta kimmata tou mikrotsip?
koita na deis....

Unknown είπε...

Φίλη Δοκισήσοφη...ο τρόπος που αναλύεις τα πράγματα περιέχει έναν τεράστιο κίνδυνο. (κατά τη γνώμη μου ασφαλώς)

Μοιάζει, σα να ήταν η ζωή στην Κύπρο ανέφελη και παραμυθένια και αιφνίδια το 1974 χωρίς κανέναν λόγο μπήκαν κάποιοι κακοί και κάνανε εισβολή και κατοχή.

Η εισβολή όμως και η κατοχή, που είναι α-πο-λύ-τως υπαρκτες πραγματικότητες (!) προέκυψαν από μία αλληλουχία γεγονότων -το Κυπριακό δεν ξεκινά το 74 και το γνωρίζεις αυτό.

Η συλλογική ενοχή δεν επέτρεψε στον εθνικισμό να ανθίσει ξανά στην Κύπρο μετά το 74 για πολλά χρόνια. Γιατί η κοινωνία ενδομύχως γνώριζε πως για το άνοιγμα των πυλών της μεγάλης συμφοράς είχαμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ίσες ευθύνες. Και το λέω έτσι το "τουλάχιστον" γιατί ως πλειοψηφία οι Ε/Κ έχουν, τους αναλογεί μεγαλύτερο μερίδιο στην ευθύνη του εγκλήματος και του ρατσισμού σε βάρος των πιο λίγων.

Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα είναι πως μετά από τόσα χρονια, ο εθνικισμός σηκώνει το κεφάλι του από τη λάσπη και απειλεί.

Και ο μόνος τρόπος να αποθαρρυνθεί είναι να εκλείψουν οι δικαιολογίες για την ύπαρξή του.

Προσωπικά αδυνατώ να "πυροβολήσω" τα πιτσιρίκια των 15, 17, 19 χρόνων που κραδαίνουν τις βυζαντινές σημαίες και φωνάζουν το 2007 συνθήματα περί Ένωσης ωστόσο αυτούς που τα καθοδηγούν και γεμίζουν την ψυχή τους με μίσος, νιώθω ότι οφείλω να τους "χτυπήσω" με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να να αναδείξω -στο μέτρο μπου μπορώ- πως δυναμιτίζουν και ακυρώνουν κάθε ελπιδα από τις λίγες που έχουν απομείνει σε αυτόν τον ωραίο τόπο για να ζήσει όπως του αξίζει. Με τα παιδιά του μαζί.

Ο εθνικισμός ο ρατσισμός ο φασισμός είναι δυστυχώς απολύτως υπαρκτοί εχθροί και δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους. Είτε είναι από "κει" είτε είναι από δω, στο ίδιο έγκλημα συμπράττουν.

Ποιον ενοχλούν οι χρυσαυγίτες;;;

Θα έλεγα απλά, τον οποιονδήποτε προσπαθεί να τιμήσει την Ανθρώπινη ιδιότητά του.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικά χρόνια στη γειτονική Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης ένα μικρό αγόρι έχασε τη ζωή του από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών. Οι παλαιστίνιοι γονείς του αγοριού δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθεί ένα... ισραηλινό παιδί που τα είχε ανάγκη!

dokisisofi είπε...

asxeton