31 Μαΐ 2007

Για τη μετεκπαίδευση με άδεια άνευ απολαβών

Στην τακτική επαρχιακή συνέλευση ΠΟΕΔ Λευκωσίας, μπήκε από το συνάδελφο και ανεξάρτητο γενικό αντιπρόσωπο Μανόλη Σόβολο το ζήτημα της διεκδίκησης εκ μέρους της ΠΟΕΔ των μετεκπαιδεύσεων και μεταπτυχιακών για τους δασκάλους με άδειες με πλήρεις απολαβές και όχι χωρίς όπως γίνεται τώρα.
Η ανισότητα της ευκαιρίας μετεκπαίδευσης όταν πρέπει να σκάσεις λεφτά για δίδακτρα και δεν παίρνεις ούτε μισθό όσο σπουδάζεις είναι νομίζω αυτονόητη (άλλα εγώ με τις Χ λίρες/μήνα που συντηρώ την πάρτι μου κι άλλο η ψ συνάδελφος με τα 4 μωρά).
Έμαθα λοιπόν από το φίλο ΘΒ (όχι το Θανάση Βέγγο, άλλον) που είναι συνάδελφος/συνδικαλιστής στην Ελλάδα ότι εκεί πέρα "με βάση τον ισχύοντα Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων ισχύει προσαύξηση του μισθού κατά 20% για μετεκπαίδευση-μεταπτυχιακά, 40% αν είναι εκτός Νομού και διπλασιασμός των αποδοχών αν είναι στο εξωτερικό."
Μετά μου άφησε και ένα μήνυμα για να μεταφέρω σε αυτούς από την ΠΟΕΔ που απάντησαν ότι "μα αν γίνει έτσι πράμα εθθα μείνει κανένας δάσκαλος να δουλέφκει" ωσάν να ήταν υπουργοί παιδείας κι όχι συνάδελφοι και σε αυτούς που είπαν ότι "μα έθθα το δεχτούν τούτο το πράμα" ωσάν να μην έχει κανέναν μα κανένα διεκδικητικό ρόλο ως συνδικαλιστικό όργανο η ΠΟΕΔ. Όμως δεν θα το μεταφέρω γιατί μπορεί να έχουμε μπλεξίματα τύπου blogme. (δες εδώ www.blogme.gr)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

naviguer autour de ce site Web Vérifiez ceci son commentaire est ici sacs de créateurs de répliques vous pouvez vérifier ici sacs réplique gucci

setonea είπε...

q8b28y1c79 g1k28z9u07 y1z92b0y58 m2h33l2p60 r2p16a2g06 i6s79j5g58