12 Αυγ 2007

Μικρό πράσινο ανθρωπάκι



Εδώ βλέπετε τη φωτογραφία μου, αφού μέσα από εφημερίδα ευρείας κατανάλωσης, εβδομαδιαίας και δωρεάν κυκλοφορίας (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε), νιώθω και πάλι ότι είμαι από κάπου αλλού. Σε ένα άρθρο - ιστορικό σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου ρεπορτάζ ή/και του χρονογραφήματος, περιγράφονται οι αναποδιές ενός μέσου Λευκωσιάτη που ξεκινάει να πάει σε μια παραλία στον Πρωταρά.

Τρεις στερεοτυπικές αντιλήψεις:

  1. Το θηλυκό που συνοδεύει τον Λευκωσιάτη και είναι η φωτογραφία του δίπλα από τη λέξη "γκρίνια" σε κάθε λεξικό που σέβεται τον εαυτό του. Εννοείται ότι γκρινιάζει γιατί δεν έχει μαζί της κρέμες, καταστρέφονται οι ακριβές παντόφλες θαλάσσης και επειδή ο άντρας δεν φρόντισε για να έχει σκιά ή να τρέξει να της φέρει να πιει κάτι κτλ. Αν οι γυναίκες είναι έτσι, τότε θα αρχίσω να αμφιβάλλω εκτός από τη γήινη καταγωγή μου και για το φύλο μου.
  2. Αλλά ούτε μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι τελικά είμαι άντρας. Ο άντρας τρέχει χωρίς διαμαρτυρία να φροντίσει να ικανοποιήσει όλα τα χατήρια της συνοδού του (και κατά τα άλλα του περνάνε και σκέψεις να την πνίξει - άραγε γιατί αφού ο ίδιος τα θέλει όπως φαίνεται) και να πληρώσει εννοείται για τα πάντα (φυσικά οδηγάει αυτός). Και όπως κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του πήγε στην παραλία με τις Hawaiians (τώρα, επειδή δεν παρακολουθώ τη μόδα δεν είμαι σίγουρη τι είναι αυτό, αλλά από τα συμφραζόμενα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εννοεί κάποιου είδους παντόφλες).
  3. Οι αλλοδαποί. Που δεν φτάνει που έρχονται, δεν ξέρουν ούτε ικανοποιητικά αγγλικά! Κάπου είχαμε ένα παρατηρητήριο για το ράτσισμο και έκοβε πρόστιμα, αναρωτιέμαι αν διάβασαν τα πιο κάτω διαμάντια:

ΔΙΑΜΑΝΤΙ Α: "Περιμένετε υπομονετικά την ώρα που η εξ ανατολών ορμόμενη νεόκοπη barwoman προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την απαιτητική παραγγελία "ουάν μποτλ γουότερ εντ άις πλις". Φτάνει επιτέλους η σειρά σας και τις απευθύνεστε σε άπταιστα greeklish "του φραπέ νόου σούγκαρ, χαλφ μιλκ εντ του μποτλς οφ γουότερ". (απόσπασμα του διαμαντιού)

ΔΙΑΜΑΝΤΙ Β: "Ο σερβιτόρος είναι Πολωνός, δεν ξέρει καλά αγγλικά και από το ύφος του αρχίζετε να πιστεύετε ότι είναι από αυτούς που "απέλασε" η Πολωνία μήπως και ορθοποδήσει ως κράτος" (απόσπασμα και αυτού του διαμαντιού).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους ηλίθιους διαχειριστές των επιχειρήσεων που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά τους αλλοδαπούς υπαλλήλους δεν φαντάζομαι να γράψαν τίποτα, ε;

Αγρινό Ηλίθιο

Δασκαλούα είπε...

Ορθώς φαντάστηκες!

zappa είπε...

opws leei kai o megas Homer Simpson
Always blame it on the guy who doesn't speak English