23 Αυγ 2007

Ανησυχώ...

... με τις επικείμενες εκλογές. Πώς θα αντιδράσει άραγε η Εκκλησία μας και ο φίλτατος Β΄, αν βγει ο Χριστόφιας πρόεδρος; Ποιος θα είναι ο υπουργός παιδείας; Πώς θα είναι τα νέα σχολεία; Πώς θα αναστοχάζονται οι εκπαιδευτικοί το διδακτικό τους έργο;



Θα σταματήσει επιτέλους καμιά φορά η εκκλησία να ανακατώνεται στα σχολεία (τζιαι το κράτος ευρύτερα, εννοείται)? Ώσπου να ντέξω!

8 σχόλια:

Haris είπε...

Εν νομίζω να σταματήσει να μπλέκεται ποτέ η εκκλησία. Ειδικά μέσα στα σχολεία. Οι λόγοι νομίζω, είναι προφανείς.

Δασκαλούα είπε...

Το ανησυχητικό είναι και το κύρος που το ίδιο το ακέλ τους έδωσε με την εμπλοκή του στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Σαφώς ούτε αυτό θα τα καταφέρει να την ξεφορτωθεί από κρατικές δομές και θεσμούς. Και σαφώς οι λόγοι είναι προφανείς.

Το μόνο που θα καταφέρει να μας σώσει από αυτόν τον σκοταδισμό είναι ο ίδιος ο κόσμος που δεν τους χωνεύει μία στη συντριπτική του πλειοψηφία.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φανταστείται το Ακέλ να βάλει τον Συλιτζιώτην υπουργόν παιδίας (το πιο πιθανόν αν ιφκεί ο Χριστόφιας διότι εν το μόνον πράμαν που τραβά πραγματικά τον Νεοκλήν) τζαι να τολμήσει να περάσει μιαν μόρφωση που να κατευθύνεται που την οικουμενικότηταν τζαι όι τα της πατρίδας τζαι τα της θρησκείας. Δασκάλους τζαι καθηγητές έσιει να την διδάξουν;

Δασκαλούα είπε...

Acera,

ΞΕΡΩ ότι διάφοροι του Ακέλ (του συμπαθούς κομματιού του Ακέλ μάλιστα)είδαν με τα μάθκια τους διάφορες καραεμπλοκές της εκκλησίας σε συγκεκριμένα σχολεία τζιαι εν είπαν χίτσιην! Τζιαι ο Νεοκλής να μπει, που λλόου τους εν ησυχάζει. Αν φκει ο Χριστόφκιας πρόεδρος, υπουργός Παιδείας εν θα ένι ακελικός. Στήννει πόιν η εκκλησιά!

Όσο για "μόρφωση που κατευθύνεται που την οικουμενικότηταν.." προσωπικά έννεν τούτη την μόρφωση που θέλω εν άλλη. Πρέπει όμως να τη γράψω όταν μεγαλώσω με συγκροτημένο τρόπο, θα επανέλθω σίουρα για το τι σχολεία θα ήθελα. Σίουρα όι "της πατρίδας τζαι της θρησκείας".

Ρωτάς: "Δασκάλους τζαι καθηγητές έσιει να την διδάξουν"; Αν εννοούμε για μια πιο προοδευτική σκοπιά, χωρίς πατριδολαγνείας τζιαι με τη θρησκεία έξω στον ελεύθερο χρόνο του καθενού όπου ανήκε άλλωστε, ξέρω διάφορους. Εννεν αρκετοί. αλλά τούτο έσιει να κάμει με το πώς εμάθαμεν τζιαι εμείς εις τα σκολεία τζιαι το πώς μας έμαθαν τζιαι στα πανεπιστήμια.

Σόρυ για τη μακροσκελή απάντηση, πού να έγραφα τζιαι τι σχολεία θα ήθελα.

ΥΣ Η Αγγέλα τι γίνεται;

the Idiot Mouflon είπε...

Τζείνος ο Χ. ο "Ιστορικός" που σε κάθε μάθημα αντι να παραδίδει ύλη ... εφώναζε τζιαι 'πορτοκλώτσαν πως "Οι Τούρκοι ήταν 300 βοσκοί έξω απ' το Βυζάντιο και 'μεις τους αφήσαμε να πάρουνε τη Πόλη και... μπλα μπλα μπλα"... διδάσκει ακόμα;

Δεν περιμένω απάντηση... το ανάφερα μόνο για να δείξω πως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί (καθηγητές, επιθεωρητές, κλπ.) πρέπει να σταματήσουν να σεκοντάρουν άχρηστους συναδέλφους τους.

Αρχίστε εσείς εκεί στη βάση και η αλλαγή στην κορυφή θα διευκολυνθεί... νομίζω...

Lexi_penitas είπε...

Αν εκλεγεί ο Χριστόφιας, με μαθηματική ακρίβεια ο Νεοκλής θα είναι υπουργός παιδείας. Για χρόνια ήταν υπεύθυνος του γραφείου παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Νομίζω ότι όσο και να πορτοκλωτσήσει η εκκλησία εν να της κόψει τον αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες.

Ανώνυμος είπε...

jordan sneakers
moncler outlet
supreme hoodie
air jordan 1
golden goose
off white nike
kevin durant shoes
kd13