3 Σεπ 2007

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Πρώτη μέρα στη δουλειά σήμερα. Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους και φυσικά και στα παιδάκια που θα μας έρθουν την Πέμπτη.

Σήμερα έσκασα το πρώτο 30λιρο της χρονιάς για πράγματα σχολείου. Το απόγευμα σκεφτόμουν δραστηριότητες για την πρώτη μέρα και κατεβάζω από το σπίτι στο αυτοκίνητο τα διάφορα που θα κάτσω με τις ώρες να στολίζω στην τάξη! Στο σχολείο ήμουν χαμάλης-γραμματέας-πάπλικ ριλέισιονς-... (όποιος είναι εκπαιδευτικός ξέρει).

Σε ένα επάγγελμα που πολλά δεν εξαρτώνται από σένα και που ποτέ δεν μπορείς να το κάνεις τέλεια, αναρωτιέμαι πώς μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Η κρίση είναι στην καθημερινότητα και στην ανταπόκριση των παιδιών; Και τι αξιολογείται; Φετος για παραδειγμα θα αξιολογηθεί αν επιτεύχθει εις εκ των υπο έμφαση στόχος: "έτος Μακαρίου"; Λες αν βγει κανας άλλος πρόεδρος το Φλεβάρη, να το αλλαξουν στη μέση της χρονιάς και να το κάνουν έτος Διγενή/Γρίβα;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή δουλειά να σου ευχηθώ και υπομονή με τα τσουβάλια.

Αγρινό Ηλίθιο

Ανώνυμος είπε...

πε μας τπτ για ττα εργοτάξια μες τα σχολεία. και γω θυμούμαι ότι για κάποια φάση στο δημοτικό έκαμνα μάθημα σε ένα κατάστημα που άδειασε κοντά στο άκτουαλ σχολείο. Και απέναντι είχε κατάστημα με εσώρουχα...επελλάναν τα αγοράκια!

Aceras Anthropophorum είπε...

Μπορεί του χρόνου να είναι έτος Τσε Γκεβάρα που ξέρεις.

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητή Δασκαλούα,

διερωτώμαι πόσοι συνάδελφοι σου σκέφτονται σαν εσένα. Σε συγχαίρω αλλά νομίζω είσαι μέρος μιας μικρής μειοψηφίας, γι'αυτό και η εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Καλή και παραγωγική χρονιά νάχεις.

Ανώνυμος είπε...

@ agrino
να 'σαι καλά! Υπομονή χρειάζεται!

@ roam
Ας ελπίσουμε να μεν ππέσει κανένα τταβάνι πας στην κκελέν κανενού (βλ. εκείνο το δημοτικό της αγλαντζιάς επί πεύκιου με τα 1000 προβλήματα και το αντίστοιχο γυμνάσιο που με το που κτίστηκε είχε προβλήματα)

@ aceras
Αν μη τι άλλο, εν τζιαι ωραίος! Φαντάζεσαι να μπαίνεις εις τις τάξεις του δημοτικού τζιαι να έσιει πας στα σέλοτεξ τη γνωστή αφίσα με τον Τσε?

@lexi_penitas
Μπορεί να φκαίνουμε καμια 20αρκα με κάποιες κοινές ανησυχίες/τοποθετήσεις ως προς τα παιδαγωγικά. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αλλά μην είσαι και τόσο απαισιόδοξος όσο αφορά την εκπαίδευση. Το θέμα νομίζω είναι ότι (ακόμη) υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Κακό είναι να εμπιστεύεσαι θεσμούς που είναι τόσο συγκεντρωτικοί που αυτοί που τους αφορούν δεν έχουν λόγο ή έλεγχο στις διαδικασίες. Φαντάζεσαι σε μια γειτονιά το λόγο και τον έλεγχο να τον έχουν μαθητές μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς; Ωραίο μου ακούγεται!

roidis είπε...

καλή σχολική χρονιά λοιπόν. Υπομονή.
(πατέρας δύο μπουμπουκιών)

sheau είπε...

Continued click over here informative post look at this now official website recommended you read

Ανώνυμος είπε...

air jordan
kawhi leonard shoes
off white hoodie
supreme clothing
golden goose sneakers