15 Νοε 2007

Με τι φαρμάκι τα έχουμε ποτίσει...

Τους άκουσαν και σήμερα. Τους είδαν. Κάτω από τα γραφεία της ΕΦΕΝ (εκκλησιαστικής περιουσίας), ήταν καμιά 100στή άτομα. Κάθε λογής λάβαρο και σύμβολο που παραπέμπει σε πόλωση και μίσος (δεν αναφέρομαι σε κανενός κράτους τη σημαία). Μαζί με αυτούς τους 100 και οι "άσχετοι", "αδιάφοροι", παιδιά που πολλές φορές έχουν και μη κυπριακή καταγωγή. Τα συνθήματα που προταστάτησαν από τους εφενίτες και επαναλήφθησαν από τους παρασυρθέντες:

  • Τούρκοι, Μογγόλοι, δολοφόνοι
  • Τούρκοι καλοί, μόνο νεκροί
  • Εεε, οοο, Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό

Με τι φαρμάκι τα έχουμε ποτίσει αυτά τα παιδιά; Σίγουρα πίσω από αυτούς κρύβονται και ενήλικες, όσο και αν η ΕΦΕΝ θέλει να παρουσιάζεται ως καθαρά μαθητική. Παρόλα αυτά και τα ζητήματα για τη χρηματοδότησή της είναι αρκετά ύποπτα. Και το χειρότερο μαζί τους να επαναλαμβάνουν αυτές τις αισχρότητες, αυτά τα συνθήματα που μόνο φυλετικό μίσος προωθούν, και παιδάκια. 12 και 13 χρονων. Παιδάκια που πήγαν να δουν "τι παίζει" και μετά έχωσαν τα ακουστικά στο αυτί για να ακούσουν τα τελευταία σουξέ.

Παράλληλα, πήρα και ανακοίνωση τύπου από το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό δίκτυο Κύπρου. Αυτό και αν έχει ενδιαφέρουν. Γιατί αν η ΕΦΕΝ δεν έχει (ας πούμε) καθαρή διασύνδεση με θεσμούς που τους έχουμε υπό σεβασμό και υπόληψη, αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση είναι στην ουσία κυβερνητική συμμετοχή σε ημερίδα της "Κϊνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου". Οι στόχοι της κίνησης αυτής είναι η σωτηρία της Κύπρου από τις "χιλιάδες αλλοδαπούς" που όπως αναφέρουν κατακλύζουν την Κύπρο και που θα αλλάξουν το δημογραφικό τοπίο με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελληνοκύπριοι σε 20 χρόνια. Αυτή η κίνηση θα έχει εκδήλωση στις 18/11 στην ΕΘΑ Έγκωμης η οποία και θα προσφωνηθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ θα παρευρεθεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσαρίδης.

Η απαρχή της ίδρυσης καθαρά ρατσιστικών οργανώσεων στην Κύπρο; Πιθανών. Όμως, εμείς τι θα κάνουμε για αυτό; Και ως ακτιβιστές και ως δάσκαλοι. Θα μου πείτε, ως δάσκαλοι, πόσα μένει να κάνουμε; Το φαρμάκι υπάρχει. Και υπάρχει από παντού. Χρειάζεται κοινωνική αφύπνιση για να αλλάξουν δομικά στοιχεία που προωθούν τέτοιου είδους μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αντιλήψεις. Ας ρυθμίσουμε τα ξυπνητήρια μας...

Βρήκα τελικά και την πρόσκληση για το event. Το όλο θέμα μου θυμίζει το Μαθουσαλίξ από τον Αστερίξ (νομίζω στο τεύχος "Το δώρο του Καίσαρα") που λέει: "Δεν έχω τίποτα ενάντια στους ξένους, απλά πιστεύω ότι πρέπει να τους διώχνουμε"!

Ακολουθεί η πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα στο Σωματείο "Ε.Θ.Α." Έγκωμης, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007, με θέμα:

Δημογραφική Αλλαγή στην Κύπρο
Πρόγραμμα εκδήλωσης
Χαιρετισμοί:
Σάββας Δρουσιώτης, Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής,
Πέτρος Στυλιανού, Πρόεδρος Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου,
Βάσος Λυσαρίδης, επίτιμος πρόεδρος Σ.Κ. ΕΔΕΚ
Ομιλίες:
Πανίκος Αρσαλίδης, μελετητής-ερευνητής σε δημογραφικά θέματα.
Βίας Λειβαδάς, ερευνητής - συγγραφέας
Σοφοκλής Σοφοκλέους, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
Συζήτηση με τους συνέδρους, ερωτήσεις και απαντήσεις
Σημείωση:
Θα προταθεί η έγκριση Ψηφίσματος προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής
Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, σχετικά με το θέμα.
Τα πρακτικά της Ημερίδας θα εκδοθούν σε ειδικό βιβλιάριο.
Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και
Δημόσιας Τάξης κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους
Ερωτηματικά που βασανίζουν
Πώς διαβλέπετε να διαμορφώνεται δημογραφικά η Κύπρος στα επόμενα 15 χρόνια, έχοντας υπόψη ότι:
Τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου σήμερα κατοικούνται παράνομα από:
  • 160.000 Τούρκους έποικους
  • 50.000 στρατιώτες από την Τουρκία, και (νόμιμα) από
  • 60.000 Τουρκοκύπριους με τον αριθμό τους να μειώνεται λόγω της συνεχούς μετανάστευσης σε άλλες χώρες

Η ελεύθερη Κύπρος σήμερα κατοικείται από:

  • 700.000 Έλληνες Κύπριους
  • 50.000 μειονότητες και ξένοι με κυριακή υπηκοότητα ή από την Ε.Ε.
  • 160.000 μετανάστες και λαθρομετανάστες κυρίως μουσουλμάνοι από: Πακιστάν, Σριλάνκα, Ιράν, από αραβικές χώρες και από την Κίνα

Ερώτημα: Πώς μπορεί να ανακοπεί η ήδη πολύ δυσμενής αυτή εξέλιξη η οποία αποβαίνει σε βάρος των Ελλήνων και Τούρκων Κυπρίων, νομίμων κατοίκων της Κύπρου;

Είναι αυτό καθήκον μόνο του κράτους ή φέρουν ευθύνη

και οι πολίτες της Κύπρου για την αντιμετώπισή του;

UPDATE 17/11/2007

Πληροφορήθηκα χθες και διαβάζω και στο σημερινό Πολίτη ότι τελικά η εκδήλωση που προγραμματιζόταν για σήμερα ματαιώθηκε. Την ίδια στιγμή ο Πολίτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα και, παρόλο που για την υπόθεση Νεσιέ Γιασίν ή για άλλα δεν αφιερώνεται ο χώρος που προσωπικά θα ήθελα, οφείλω να δηλώσω τη χαρά μου, που υπάρχουν άνθρωποι με μαζική πρόσβαση στον κόσμο που γράφουν για αυτά τα πράγματα, και μάλιστα υπό την σκοπιά που τα γράφουν. Τώρα αν έπεισε ο υπουργός για το θέμα ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Κύπρο πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, από τη στιγμή που στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις για το αντίθετο (π.χ. μπλοκ 10), είναι ένα άλλο θέμα.

20 σχόλια:

the Idiot mouflon είπε...

Της βλακείας.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ανησυχητικό, ειλικρινά με τρομάζει. Με τρομάζει το ενδεχόμενο τα παιδιά μου να διαμορφώνουν την συνείδηση τους παίρνοντας μόρφωση από δασκάλους σαν και σένα.

δασκαλούα είπε...

ανώνυμε, σε τρομάζει το ενδεχόμενο ο δάσκαλος των παιδιών σου να ΜΗΝ τους λέει ότι καλός Τουρκος είναι μόνο ο νεκρός και να ΜΗΝ τους μιλάει για τους κινδύνους της δημογραφικής καθαρότητας της χώρας τους;

Εμένα με τρομάζει το ενδεχόμενο να έχεις ή να σκέφτεσαι να κάνεις παιδιά και να τους μεγαλώσεις με αυτά τα συνθήματα.

Monachus Monachus είπε...

Δασκαλούα, με τρομάζουν οι ανώνυμοι όπως αυτός που σου άφησε το εμμέσως απειλητικό μήνυμα. Μακάρι να ήταν όλες οι δασκαλούες σαν εσένα. Μην φοβάσαι τίποτε.
Μ.Μ.

BeFree είπε...

glossikesmarmelades.blogspot.com

Σταρχεία μου είπε...

Ανώνυμε δεν γλυτώνεις από τέτοιους δάσκαλους ευτυχώς. Είναι λίγοι δυστυχώς, αλλά υπάρχουν παντού ευτυχώς.
Μόνη ελπίδα καλουπώματος της σκέψης των παιδιών σου: οικοδιδασκαλία.

evita είπε...

Ευχομαί μόνο να υπάρχουν και άλλοι σαν και εσένα δασκαλούα μου, πολλοί άλλοι.

stalamatia είπε...

Δασκαλούα μου τώρα φαντάζομαι ,με το σχόλιο του ανώνυμου είδες και ποιοι ποτίζουν φαρμάκι και μίσος τα παιδιά τους.Εγώ επιμένω ότι στα σχολεία τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να δέχονται και το διαφορετικό,κάτι θα τους μείνει, ακόμα και αν στο σπίτι τους έχουν άλλη νοοτροπία περί αυτού.

DrTeddy είπε...

Αγνόησε (να μη πω χέσε) τους "γνωστούς άγνωστους" και κάνε τη δουλειά σου όπως εσύ ξέρεις να την κάνεις. Και την κάνεις καλά!

Εν έτει 2007 κάποιοι μιλάνε για την "καθαρότητα" του λαού και παπαριές....

Αει σιχτίρ λέω εγώ...

Aceras Anthropophorum είπε...

Διαιρωτούμαι ποιός είναι ο τρόπος να αντιμετωπιστεί η οργάνωση του αυθόρμητου τζαι διάχυτου ρατσισμού που πλυμηρίζει την ψυσιήν πολλών αθρώπων. Είναι ζήτημαν παιδείας τζαι η παιδεία πιάννει χρόνον τζαι θέλει ενέργειαν.

Διαιρωτούμαι ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνη η ομαδοποίηση των ρατσιστών περιθωριακή. Ίσως πολλή διαφήμηση στην αντιρατσιστική δράση τζαι πολλή φασαρία που την άλλην πάνταν, να δυναμώνει παρά να αδυνατίζει τες προσπάθειες των ρατσιστών. Ίσως η αθόρηβη δράση πάνω στες συνειδήσεις κόσμου που επηρεάζεται, ίσως η δράση η θετική προς το σέβας για του ξένους να αποδείδει παραπάνω παρα η θωριβώδης αντίδραση. Δεν ξέρω δηλαδή. Μιά ιδέα είναι, μπορεί ναν τζαι λάθος. Πάντως φοούμαι να μήν κάμνουν οι αντιρατσιστές δωρεάν διαφήμησην των ρατσισταράδων. Αυτή είναι η στρατηγηκή του ρατσιστικού ελβετικού Δήκο, ή κατ ακρίβειαν της ελβετικής εδέκ (το κόμμαν του Μπλόχερ UDC λέγεται Δημοκρατική Ένωση Κέντρου - Union Democratique du Centre.)

bestman είπε...

Ρε Δασκαλούα μου, τούτοι εν μπορούν να δεκτούν τη διαφορετική άποψη (δεξιοί εναντίων αριστερών) τζιαι δέρνουνται ανμεταξύ τους. Εννα σεβαστούν τους ξένους;

Candy Candy είπε...

Δασκαλούα κάμνε ότι μπορείς μες τα σχολεία τζιαι μακάρι να βρεθούν τζιαι γονείς που να κάμνουν το ίδιο…

the Idiot mouflon είπε...

@Ανώνυμος

Πιστέυω πως τα παιδιά σου θα παντρευτούν με τούρκους και τουρκάλες. Τι έχεις να πεις;

Δασκαλούα είπε...

@ όλους από το 4ο σχόλιο και κάτω:

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Παρόλα αυτά, το νόημα του ποστ ήταν τι κάνουμε και πώς καταδικάζουμε τα διάφορα αυτά που δεν μας αρέσουν. Θεωρώ ότι ως δάσκαλοι μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα στις τάξεις μας, αναλόγως συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών, αλλά το ζήτημα είναι τι γίνεται στην ευρύτερη κοινωνία.

Αν αφήσουμε αδιαμαρτύρητα κάποια πράγματα στη μοίρα τους, να συμβαίνουν χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, και κάνοντας τη σιωπηρή μας εργασία (καθένας στο χώρο του) φοβούμαι ότι θα οδηγήσουν και πάλι στα λόγια του Χίτλερ που έλεγε ότι μόνο αν τους παίρναμε χαμπάρι από την αρχή και τους διαλύαμε θα μπορούσαμε να τους σταματήσουμε. Ας μην εφησυχαζόμαστε, ας μην αντιστεκόμαστε παθητικά και ας μην τους το επιτρέψουμε να σηκώσουν ξανά κεφάλι λοιπόν.

bestman είπε...

Να σου πω μιαν ιστορία; Τον τζιαρο που ήμουν φοιτητής σε πόλη της Ελλάδας, σε εκδήλωση για την επέτειο ανακύρηξης του ψευδοκράτους έπρεπε να συμφωνήσουν (Προοδευτική και Πρωτοπορια - αριστερά και δεξιά) στα συνθήματα για να γίνει η εκδήλωση. Η πλύση εγκεφάλου για ρατσισμό, ιδιαίτερα εθνικό, γίνεται εξ απαλών ονύχων. Έσυ το βλέπεις κάλύτερα από μας στα σχολεία μας...

demileni είπε...

Θα συνεχίσω την ιστορία του Bestman. Όταν ήμουν φοιτήτρια κατέβηκα στο πρώτο έτος στην πορεία που γίνεται προς το τουρκικό προξενείο στη Θεσ/νίκη. Μέχρι να φτάσουμε εκεί άρχισε να πέφτει ξύλο ανάμεσα στους φοιτητές γιατί απλά δε συμφωνούσαν στα συνθήματα... Περιττό να πω ότι δεν ξαναπάτησα!!!

disa είπε...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品

reham magdy είπε...

شركة تنظيف واجهات زجاج بالرياض
شركة تنظيف بيوت شعر بالرياض
شركة ترميمات بالرياض
افضل شركات التنظيف
افضل شركات التنظيف بجدة
شركات تنظيف المنازل في جدة
اسعار نقل العفش بالرياض
شركة تنظيف خزانات جدة
شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة
شركة مكافحة الحشرات بالمدينة المنورة

شركة تنظيف منازل بالرياض

شركة رش مبيدات بالرياض

هنا


هنا
هنا
هنا
هنا
هنا

reham magdy είπε...

شركة تنظيف الأثاث بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض

شركة عزل خزانات بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تخزين اثاث
شركة نقل اثاث الرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
عزل مائي
شركة تخزين عفش بالرياض
شركة تنظيف اثاث بالرياض
شحن عفش داخل السعودية
شركات نقل وتغليف اثاث

reham magdy είπε...

شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تخزين اثاث
شركة نقل اثاث الرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة تنظيف بيارات بالرياض
شركة تسليك مجارى
شركة جلى بلاط بالرياض
شركة تنظيف كنب بالرياض
شركة تنظيف بيوت بالرياض
افضل شركات التنظيف في الرياض
شركة نقل اثاث بالرياض
افضل شركات نقل العفش بالرياض