25 Φεβ 2008

Μεθεκλογικό sms

Αγαπημένος συνάδελφος μου έστειλε το μήνυμα που ακολουθεί όταν τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν πλέον ξεκάθαρα.

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ.

Η Ελευθεροτυπία λέει ότι ανάμεσα στα υπουργεία που θα πάνε στο ΔΗΚΟ θα είναι και το Παιδείας.

Στο debate της Παρασκευής όταν βγήκαν στη φόρα τα θέματα που αφορούν στο βιβλίο ιστορίας και στο μάθημα των θρησκευτικών ο Δημήτρης δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ότι πρέπει να αλλάξουν γιατί υπάρχουν έτσι κι αλλιώς και οδηγίες ή/και recommendations του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (για να παίξει και με τα όπλα του Κάσου περί ΕΕ κτλ). Αμφιβάλλω ότι δεν το ήξερε.

Νομίζω ότι περισσότερο θα φανεί η έλλειψη αριστεράς με την κλασική έννοια του όρου παρά ο,τιδήποτε άλλο αυτά τα 5 (αλήθεια γιατί μόνο 5;) χρόνια που θα προεδρεύσει. Έχω παρευρεθεί σε 3 συναντήσεις προεκλογικά με ακελικά μεγαλοστελέχη και άκουσα σημεία και τέρατα, που δεν συνάδουν καθόλου με τις ανησυχίες των διεθνών δημοσιογραφικών πρακτορείων για τον κομμουνιστή πρόεδρο. Τουλάχιστον όσο θα είναι πρόεδρος (για να μην πω για το πριν και το μετά), τον Λένιν θα τον βάλει στο ντουλάπι.

Αν όντως θα δοθεί το παιδείας στο ΔΗΚΟ, τότε το μεγάλο χαρτί της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αναρωτιέμαι πώς θα παιχτεί. Δεν θεωρώ την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την πανάκεια που θα επιφέρει την "εξίσωση δυνατοτήτων" που αναφερόταν στο πρόγραμμα Χριστόφια για την παιδεία, αλλά κάποια ριζοσπαστικά στοιχεία της αναρωτιέμαι πώς θα πραγματωθούν χωρίς ακελικό υπουργό.

ΥΓ. Ρε Νεοκλή (Συλικιώτη), αν δεν πιάεις το παιδείας, πε του να σου δώκει το εσωτερικών ρε κουμπάρε, μπας τζιαι δουν τζιαι οι μετανάστες καμιάν άσπρη μέραν! (λες να μας θκιαβάζει τζιαι ο Νεοκλής; Χα!)

7 σχόλια:

zappa είπε...

sylikiwths sto ypes
stefanou sta tou typou
palmas gia paideias

Banana Republic Cyprus είπε...

Όποιος και να πάρει το παιδείας, εξωτερικών κ.α δεν αλλάζει τίποτε. Ο Χριστόφιας δεν είναι δεσμευμένος απέναντι σε κανέναν όσο αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει. Δεν είναι όπως το 2003 τα πράματα. Δεν έκατσαν από την αρχή μαζί να βγάλουν πρόργαμμα. ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ήρθαν κοντά του μετά τον πρώτο γύρο και τον στήριξαν με βάση το πρόγραμμα που ήδη υπήρχε και -φυσικά- για τα ανταλλάγματα που ζήτησαν: συμμετοχή (όχι χάραξη γραμμής!), βουλή κτλ. Το πρόγραμμα είναι του Χριστόφια και οι υπουργοί του ΑΥΤΟ το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν. Πρόεδρος είναι ο Χριστόφιας και όχι οι υπουργοί των άλλων κομμάτων. Αυτοί δουλεύουν με βάση το πρόγραμμα του προέδρου, κι αν δεν τους αρέσει, η πόρτα είναι ανοικτή να μπούν άλλοι από αυτά τα κόμματα...

Aceras Anthropophorum είπε...

Ίσως οι φόβοι σου δασκαλούα να διαψευστούν (αμίν τζαι πότε). Πρώτα να σημειώσουμεν την δήλωσην του Χριστόφια "ούτε να το σκευτείται ότι ο αρχιεπίσκοπος θα ευλογήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το παιδείας" (πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνοκυπριακής κοινότητας), τζιαι μετά παίζεται το όνομα του διευθυντή του ΤΕΠΑΚ για το παιδείας. Ο Νεοκλής μάλλον θα είναι δίπλα στους μετανάστες αλλά τζαι υπουργός να μεν είναι, πάλε δίπλα τους θα είναι. Νομίζω δεν έχει ακελικόν που θα κάμνει τα Κουταλιανά για τους μετανάστες, επομένως αν δεν είναι ο Νεοκλής, θα είναι άλλος από το πόστον του υπουργού. Τωρά άλλωστε είναι τζιαι ο Πρόεδρος. Είδες τον προχτές στην τηλεόρασην πως θερμά εττόκκαρεν, έναν μαυρήν που επέρναν κατά τύχην δίπλα που στο πεζοδρόμιον όπου επέρναν; Συμφωνώ να είμαστιν καχύποπτοι τζαι να επαγρυπνούμεν αλλά να σιαιρούμαστιν τζαι τα καλά της υπόθεσης άμαν έχουμεν την τύχην να μας ππέυτουν καλά.

Ανώνυμος είπε...

@ Daskaloua,

Να ‘μια και μένα κατά δω μεριά! Τζιαι κατά που θωρώ άρκεψες το μουρμουρκόν! (Τελικά οι Υπουργοί εν 11-12 αλλά εν ζήτημα αν μείνουν 2-3 του ΑΚΕΛ!).
Κι εγώ αγαπητή Daskaloua διερωτούμαι (ή αναρωτιέμαι - ποιον εν τω σωστό;) πως “… κάποια ριζοσπαστικά στοιχεία της [Παιδείας] … θα πραγματωθούν χωρίς ακελικό υπουργό”. (Π.χ. η εξάλειψη του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, η αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας, η απεξάρτηση της Παιδείας μας από το εθνικό κέντρο, η ανάδειξη του ουμανισμού της Παιδείας, ο επαναπροσδιορισμός του συνδικαλισμού των εκπαιδευτικών λειτουργών (είναι οι μοναδικοί συνδικαλιστές μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους που πληρώνονται από τον εργοδότη τους για να συνδικαλίζονται).
Εγώ σε αντίθεση με τον BRC και τον Aceras, πιστεύω ότι έχει μεγάλο ρόλο να παίξει ο Υπουργός που θα προΐσταται κάθε Υπουργείου για την πολιτική που τελικά θα ακολουθηθεί. (Και δεν είναι και το πιο καλό για ένα Πρόεδρο ν’ αλλάζει (να στέλνει σπίτι τους) τους Υπουργούς του. Φυσικά αν πράγματι λειτουργήσει σαν Αριστερός έτσι πρέπει να κάνει αλλά οψόμεθα!
(Διαβάσατε εκείνο το sms για την τροποποίηση του Εθνικού Ύμνου – του ελληνικού ντε που χρησιμοποιούμε κι εμείς;)

Anef_Oriwn
Τρίτη 26/2/2008 – 7:20 μ.μ.

Lexi_penitas είπε...

Βιάζεσαι πάλε. Πάρτε ρε υπομονή. 1ο εν το Κυπριακό. Για μένα 2ο εν το παιδείας! ΟΛΕΣ οι πληροφορίες φέρουν τον Δημητρίου του ΤΕΠΑΚ σαν υπουργό. Μακάρι. Τζιαι μόνο η δήλωση του για τον Αρχιεπίσκοπο δείχνει τες προθέσεις του.

Οξω ο Κουταλιανός!

Δασκαλούα είπε...

@ all

Φίλοι μου έσιετε δίκιο. Ότι παρολίγο να τις φάω για την υποστήριξη υποψηφιότητας Χριστόφια είπα σας το; Όι, γιατί συνήθως τούτα ακούγονται κάπως όταν τα λες δημόσια - παίζεις το κάπως κτλ. Το αναφέρω για να σας πω ότι εννοείτε ότι χάρηκα που εκλέγηκε ο Χριστόφιας. Επήα τζιαι έξω που το επιτελείο όταν είσειν φύει ο κόσμος τζιαι είσιεν μείνει μόνο ο Ούτοπος τζιαι αλλό λίοι.

Επαγρυπνώ όμως. Για διάφορα πράματα.

Διαφωνώ ότι εν πρώτο το κυπριακόν. Με την έννοια ότι το κυπριακόν για να λυθεί θέλει τζιαι δουλειά στην εσωτερική διακυβέρνηση - εν καταλάβω γιατί εν ξεκομμένη, τζιαι ειδικά εν καταλάβω γιατί εν ξεκομμένη η παιδεία. Φαντάζεται κανένας σοβαρή λύση του κυπριακού με εθνοκεντρική εκπαίδευση;

Aceras Anthropophorum είπε...

Όχι, τζαι ίσως είναι για αυτό που ο Χριστόφιας φαίνεται να επιμένει να μην το δώσει στο Δήκο. Η κίνηση να πιάσει έναν αριστερό "κοινής αποδοχής" ίσως είναι μαστορκά. Για έτσι λεπτά τζαι ευαίσθητα ζητήματα, ίσως εν καλλύττερα να πετυχαίνεις τους στόχους αθόρυβα τζαι χωρίς αντιπαραθέσεις τζαι ιδεολογικοποίησην της κατάστασης. Ιδώμεν...