16 Οκτ 2009

Έμεινα άλαλη...

... μόλις εθκιάβασα τούτο δαμέ. Quiz: Γιατί νομίζετε;

Τζιαι επειδή το λίνκι μπορεί να μεν σας φκάλει τζιαμέ που αφώνησα ορίστε με τη μέθοδο κλοπη πέιστ. Πρόκειται για ανακοίνωση που βρήκα στην σελίδα της Παδέδ (παράταξη του ΔΗΣΥ βασικά μες στην ΠΟΕΔ).

Αφιερωμένο στο Υπουργείο Παιδείας!!! Το Χατζ ... αναβάλλεται!

Με επιστολή της η ΠΟΕΔ ζήτησε από το ΥΠΠ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τη χριστουγεννιάτικη εορτή. Η Οργάνωσή μας ζήτησε να αναβληθούν για φέτος οι γιορτές λόγω των προληπτικών μέτρων για τον ιό της γρίπης Α επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης γιορτής (διεξάγεται καταμεσής του χειμώνα, συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε κλειστό χώρο και τα παιδιά στα παρασκήνια, υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθούν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα κόποι και έξοδα να πάνε χαμένα). Η ΠΟΕΔ εισηγήθηκε πως θα μπορούσε η γιορτή να γίνει ενδοτμηματικά μόνο μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων. Σε κάθε περίπτωση η Οργάνωση ζητούσε από το ΥΠΠ τις γραπτές τοποθετήσεις του και τις σαφείς οδηγίες του προς τους συναδέλφους.

Πώς αντέδρασε το Υπουργείο;

Σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική τακτικισμού φρόντισε να διαρρεύσει στα ΜΜΕ τις επιφυλάξεις της ΠΟΕΔ και άρχισαν διάφοροι λειτουργοί του Υπουργείου, μη εξαιρουμένου και του ίδιου του Υπουργού, να βάλλουν κατά της «απόφασης» (αν είναι δυνατό, τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε, αφού υπερτονίστηκε πως αποφάσεις θα παρθούν στο Δ.Σ. στις 22 Οκτ), να μιλούν για βεβιασμένες κινήσεις και να ξεχνούν τις δικές τους εγκυκλίους που μιλούν για αποφυγή συγκεντρώσεων και άλλα σχετικά. Επίσης, δε δίστασαν να εκτοξεύουν και απειλές, ενώ πιστεύοντας ότι κάνουν επικοινωνιακή πολιτική άρχισαν να δίνουν συμβουλές από αέρος.

Γιατί δε δίνουν γραπτώς τις οδηγίες τους;
Γιατί δεν αναιρούν προηγούμενες γραπτές εντολές τους;
Γιατί δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις όποιες ευθύνες προκύψουν και τις μετακυλούν στους ώμους των δασκάλων;
Μήπως έχουν κάνει καμιά συμφωνία με τον ιό και δεν την γνωρίζουμε και βγαίνουν με τόση σιγουριά και μιλούν;

Η πιο κάτω είδηση είναι αφιερωμένη από την ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στον κ. Υπουργό Παιδείας που μας κάλεσε από τηλεοράσεως να «μη γρουσουζεύουμε», υιοθετώντας έτσι την πολιτική του «κτύπα ξύλο» στο θέμα της πρόληψης μετάδοσης του ιού της γρίπης Α. Φαίνεται ότι οι μουσουλμάνοι της Τυνησίας είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους...

Το Χατζ ...αναβάλλεται

Την αναβολή του Χατζ, του ετήσιου προσκυνήματος των μουσουλμάνων που γίνεται στη Μέκκα, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της νέας γρίπης και της αδυναμίας να εμβολιαστούν οι προσκυνητές μέχρι την έναρξη, ανακοίνωσε σήμερα η Τυνησία.Πρόκειται για μία χωρίς προηγούμενο απόφαση, η οποία επηρεάζει περίπου 10.000 κατοίκους της Τυνησίας, που κάθε χρόνο ταξιδεύουν για το Χατζ στη Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός Θρησκευμάτων, Μπουμπακέρ Αχζούρι, δήλωσε ότι το προσκύνημα αναβάλλεται για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Οι παρτίδες των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι σαουδαραβικές Αρχές δεν εκδίδουν βίζα για το Χατζ, παρά μόνο δύο εβδομάδες μετά από τον εμβολιασμό των υποψήφιων πιστών προσκυνητών.

υπουργός Θρησκευμάτων ανέφερε ακόμη ότι, σύμφωνα με το Ισλάμ, η φυσική και υλική ικανότητα αποτελούν προϋπόθεση για την εκτέλεση της ιεροτελεστίας του Χατζ, προσθέτοντας ότι η διαφύλαξη της ζωής είναι βασική αρχή της μουσουλμανικής θρησκείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Dame eshi dikeon i poed.
To na hathi as ine tzie telia mia hromia i sigekrimeni ekdilosi en tzie na gini kati tromero.
Antithetos i stasi tis poed dihni pronoitikotita gia na apofefhthoun ta hirotera