23 Μαΐ 2007

Τακτικές Επαρχιακές Συνελεύσεις

Ακολουθεί κείμενο του Μανόλη Σόβολου, ανεξάρτητου γενικού αντιπροσώπου ΠΟΕΔ, για το θέμα.

9 Μαΐου 2007

Προς
Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ

ΘΕΜΑ: Τακτικές Επαρχιακές Συνελεύσεις

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/σσες,

Έχω πληροφορηθεί για τη Σύγκλιση των Τακτικών Επαρχιακών Συνελεύσεων. Έχετε ορίσει για τη Λευκωσία τη Δευτέρα, 14/5/2007, στις 5μ.μ. - Αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. ΠΟΕΔ. Έχω τη γνώμη ότι ορίζοντας το συγκεκριμένο τόπο για Συνέλευση των μελών της Λευκωσία υπονομεύετε και εξευτελίζετε τη συνδικαλιστική δράση. Για χρόνια τώρα υποβαθμίζεται η δράση συλλογικών οργάνων της ΠΟΕΔ, σπέρνοντας απογοήτευση στους δασκάλους και με έντεχνο τρόπο τους στέλνετε στο σπίτι τους. Μετά βέβαια σε συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών χύνετε "κροκοδείλια δάκρυα" για τη μη συμμετοχή των δασκάλων, για την έλλειψη ενδιαφέροντος κ.λ.π.

Δεν καταβάλλετε καμιά προσπάθεια να φέρετε τους δασκάλους στις συνελεύσεις. Υποβαθμίζετε με κάθε τρόπο τη σημασία τους και το ρόλο τους. Βολευόμενοι με ένα αντιδημοκρατικό καταστατικό, εξασφαλίζετε ανεξέλεγκτο χειρισμό των θεμάτων και απουσία κάθε ουσιαστικής λογοδοσίας.

Ούτε οι εκλεγμένοι Γενικοί Αντιπρόσωποι δεν παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις. Δεν συζητώ βέβαια για όλους/λες τους/τις υποψηφίους που κοσμούν κάθε τρία χρόνια τα παραταξιακά σας ψηφοδέλτια. Πού είναι όλοι αυτοί να έρθουν στις επαρχιακές συνελεύσεις; Και αν έρχονταν θα χωρούσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου; Αναρωτιέμαι αν την επόμενη Γενική Συνέλευση θα την ορίσετε σε τηλεφωνικό θάλαμο.

Γνωρίζω, για να είμαι δίκαιος, ότι πολλοί από εσάς κληρονομήσατε αυτή την κατάσταση που κρατάει πολλά χρόνια. Δεν βλέπω όμως κανένα βήμα που να δείχνει ότι δεν εγκρίνετε αυτή την πρακτική και με καταστατικές αλλαγές και την προσωπική σας δράση και στάση να αγωνίζεστε για μαζικό κίνημα.

Δυστυχώς ακολουθείτε το δρόμο της απομαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, της περιθωριοποίησης των συναδέλφων, της κωλυσιεργίας στην αγωνιστική διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων.

Διαπαιδαγωγείτε συνδικαλιστικά τους συναδέλφους, με τον τρόπο σας, στην υποταγή, τον ωχαδελφισμό, την υποκρισία και την εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος. Εύχομαι στον ένα χρόνο που σας απομένει να διαψευστώ και τα ονόματά σας να μην κοσμήσουν τη λίστα της συνδικαλιστικής ανυποληψίας, στην οποία βρίσκονται πολλοί προκάτοχοί σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Μανόλης Σόβολος
Ανεξάρτητος Γενικός Αντιπρόσωπος ΠΟΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: