3 Ιουν 2007

Από τις εφημερίδες

Αυτές τις μέρες διάβαζα εφημερίδες και σημείωνα κάποια πράγματα που αν και δεν ακούγονται πρωτότυπα εξακολουθούν να μου κάνουν εντύπωση.

  1. Ότι σε γνωστά αναψυχτικά τύπου Φάντα και Πέπσι Μαξ βάζουν μια ουσία που προκαλεί καρκίνο. Για ακόμα μια φορά τα κέρδη των μεγαλοεταιριών τα βάζουν με την δική μας την υγεία. Ο λόγος λέει που τα βάζουν είναι για να εμποδίζουν τη δημιουργία μούχλας. Μπαρδόν; Για να σου κρατάει εσένα παραπάνω το προϊόν και άρα να είναι πιο επικερδές, θα παίζεις με την δική μου την υγεία; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και οι καπνοβιομηχανίες το ίδιο κάνουν, αλλά τουλάχιστον τα προϊόντα τους δεν μπορούν να αγοραστούν από ανήλικους και υπάρχει και προειδοποιητική σήμανση ως προς τις επιπτώσεις που έχει η χρήση τους στην υγεία σου.

  2. Ότι στην Ολλανδία θα κάνουν ριάλιτι σόου όπου ετοιμοθάνατη ασθενής θα επιλέξει 1 από 3 νεφροπαθείς για να του δώσει το νεφρό της σαν έπαθλο! Και φυσικά οι τηλεθεατές θα μπορούν να στέλνουν της στέλνουν με μήνυμα από το κινητό τους τη γνώμη τους για το ποιος θα πάρει τα νεφρά. Ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

  3. Στο Φιλελεύθερο διάβασα ότι "καλλιτέχνιδες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης διαμένουν σε γηροκομεία για σκοπούς προστασίας και τους παραχωρείται ευτελές ποσό ως βοήθεια, με αποτέλεσμα: να χάνονται υποθέσεις επειδή οι αλλοδαπές δεν αντέχουν σε τέτοιους χώρους ή γιατί δέχονται πιέσεις και απειλές από εμπλεκόμενους". Αυτό που δεν αναφέρει, είναι ότι τα γηροκομεία είναι η λύση που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση για τα θύματα του trafficking. Δηλαδή, με εξαίρεση έναν παπά στη Λεμεσό, που λειτουργεί ένα καταφύγιο για κοπέλες που ξεφεύγουν από κυκλώματα πορνείας και trafficking, το ίδιο το κράτος (αν και θα έπρεπε) δεν παρέχει καταφύγιο-άσυλο στις γυναίκες που ζουν το μαρτύριο του σύγχρονου δουλεμπορίου.

  4. Επίσης τούτη η συνήθεια η αστυνομία να συνεννοείται με κάποιον και να τον στέλνει για να συλλάβουν κοπέλες που εκδίδονται και τους προαγωγούς τους αφού ο συνεργάτης της αστυνομίας κάνει σεξ με την κοπέλα, τι σας λέει;


  5. Τελευταίο και μη εξαιρετέο, το νέο για την υποψήφια βουλευτή στο Βέλγιο που τάσσει σε 40.000 ψηφοφόρους της και θαυμαστές της βεβαίως βεβαίως ένα πεντάλεπτο στοματικού έρωτα. Πάντως πλησιάζουν οι εκλογές και στην Κύπρο και η προεκλογική έχει αρχίσει για τα καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: