3 Νοε 2007

Η τελευταία μαύρη γάτα - για τον Γιώργο

Σήμερα ο Γιώργος Πήττας ανέδειξε ένα πολύ ενδιαφέρον, σοβαρό και θλιβερό την ίδια στιγμή θέμα στην στήλη του στην εφημερίδα Πολίτης. Αφορούσε περιεχόμενο του φόρουμ Αποελλάς. Θα αρχίσω με την κατανόηση ότι δεν είναι όλοι ίσως το ίδιο επικίνδυνοι όσοι γράφουν στο Αποελλάς. Πολλοί από αυτούς όμως είναι. Μισούν τους Τούρκους, τους Εβραίους, τους αριστερούς.... Κάτι σαν αυτούς που δεν ήθελε ούτε και ο Χίτλερ...

Εκεί πέρα φιλοξενούνταν και αναδημοσίευση άρθρου της εφημερίδας «Ελεύθερος κόσμος» που έλεγε ότι το Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο (που είναι η ευρωπαϊκή ομπρέλα για όλα τα νεοφασιστικά κόμματα), και συγκεκριμένα η Φόρσα Νουόβα (νεοφασίστες της Ιταλίας) και το NPD (οι νεοφασίστες της Γερμανίας), σκοπεύουν να οργανώσουν κατασκήνωση στην Κύπρο το ερχόμενο καλοκαίρι για το εθνικό θέμα. Είναι πολύ αστείο αυτοί οι άνθρωποι να θέλουν πραγματικά να πιστέψουμε ότι έρχονται με σοβαρότητα σε μια χώρα που υπέφερε και υποφέρει ακόμα από τον εθνικισμό και που έχει ανάγκη κοινής δράσης και πάλης Ε/Κ και Τ/Κ μαζί. Οι άνθρωποι που ξέρουν μόνο να σπέρνουν το μίσος. Οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής (γνωστότατη, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει – στην κυριολεξία, αν είναι κάπως πιο μαυριδερά ή κάπως πιο αριστερά από το γούστο της) το 2005 για συμμετοχή στο φεστιβάλ μίσους. Ευτυχώς εκεί, υπήρχαν οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι κοινότητες αποφασισμένες να τους σταματήσουν. Με συναυλίες, σχολικές ημερίδες με αντιφασιστικό περιεχόμενο, κάθε λογής εκδηλώσεις και με τη συμμετοχή όλων η κάθοδος των ευρωνεοφασιστών σταμάτησε. Μιλάμε για ανθρώπους των οποίων οι ηγέτες δεν διστάζουν να δηλώσουν το θαυμασμό τους σε Χίτλερ, Ρούντολφ Ες κτλ. Λες και δεν ξέρουμε πού οδήγησε ο ναζισμός/φασισμός και τι συνέπειες είχε. Όπως κατάφεραν στην Ελλάδα να μην τους αφήσουν, να μην τους αφήσουμε ούτε εμείς...

Και η επίθεση που έφαγε ο Γιώργος στη συνέχεια ήταν προβλέψιμη. Άμα τα βάζεις με κάτι τέτοιους τουλάχιστον απειλές θα πρέπει να τις περιμένεις. Βέβαια, δεν μπορείτε να μπείτε να τις δείτε γιατί έχουν κλείσει το φόρουμ τους να είναι μόνο για μέλη τους. Τις βρισιές δεν θα τις σχολιάσω, αλλά ότι έχουν βάλει μέσα τις φωτογραφίες του για να τον αναγνωρίσουν και όταν τον δουν να του πουν δυο «λογάκια» (τα εισαγωγικά δικά τους και όχι δικά μου), μην μου πει κανείς ότι δεν είναι πεντακάθαρη απειλή...

Ακολουθούν φωτο που κατάφερα να «σώσω» με πριντ σκριν από το φόρουμ τους πριν να το κλείσουν. Για να δείτε τι λέγεται εκεί μέσα.

ΥΣ Με το ποδόσφαιρο είμαι άσχετη. Να φανταστείτε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίζουν και τον τύπο με τα μαύρα. Έτσι οι υποστηριχτές της οποιασδήποτε ομάδας ας μην το πάρουν προσωπικά. Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και δεν θεωρώ ότι αφορά τους οπαδούς της οποιαδήποτε κυπριακής ομάδας στο σύνολό της.

Και ένα μήνυμα για τον Γιώργο και τον όποιο Γιώργο δέχεται απειλές από τέτοιους κύκλους:



"Δεν είσαι μόνος σου. Όταν μια γάτα κινδυνεύει, κινδυνεύουν όλες. Όταν μια γάτα απειλείται, απειλούνται όλες. Μαύρες και άσπρες, γκρίζες και κόκκινες. Ό,τι χρώμα, ό,τι σουλούπι και να 'χουν!"



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην Ελλάδα η εθνικιστική ρητορεία χλευάζεται και αποδοκιμάζεται από τα ΜΜΕ και από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.
Στην Κύπρο όμως έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια (με την ανοχή κυρίως των πολιτικών αλλά και της κοινωνίας) η ΕΠΙΣΗΜΗ (ψευδο)ιδεολογία!!! Καλλιεργείται και αναπαράγεται σχεδόν από παντού! Από τον εθνοκεντρικό λόγο του εκπαιδευτικού αφηγήματος, από τον ηθικολογικό λόγο την εκκλησίας, από τον στρατευμένο λόγο των ΜΜΕ, από τον υποτιθέμενο πατριωτικό πολιτικό λόγο κ.ά. Εννοείται ότι οι φωνές αντίστασης υπάρχουν αλλά είτε θεωρούνται γραφικές, είτε ταυτίζονται με τον εχθρό, είτε χαρακτηρίζονται ως προδοτικές που χρηματίστηκαν από τους κακούς ξένους κ.ά. Και τούτο διότι στο μικρό μας νησί το νέο δόγμα της κυπριακής κοινωνίας είναι... η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»!!!!!! Να μας ζήσει!!!

DarkElf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DarkElf είπε...

Δυστηχώς "δάσκαλε" δε θα συμφωνήσω! Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει(έχει;), μάλλον, περισσότερα αντανακλαστικά σε φασιστικές απειλές αλλά μάλλον έχει να κάνει περισσοτερό με την εντονότερη παρουσία της αριστεράς (και του αναρχισμού) στην Ελλάδα και τις πολυάριθμες αντιρατσιστικές οργάνωσεις.
Όσον αφορά τα ΜΜΕ αν έχεις τη δυνατότητα (και το κατάλληλο στομάχι) παρακολούθησε τα βραδινά δελτία ειδήσεων(και όχι μόνο). Σε κάθε "πάνελ ειδικών" θα δείς βουλευτές του ΛΑΟΣ να λένε το μακρύ και το κοντό τους. Και όχι μόνο δεν "χλευάζονται" από τους Ζαχαρεοεβαγγελατολιαγκες αλλά στη καλύτερη περίπτωση σιωπούν εκωφαντικά όσο "ακραία" κι αν είναι αυτά που λένε. Επειδή δυστηχώς δεν έχω το χρόνο να αναφέρω τα άπειρα παραδείγματα που υπάρχουν (καραδοκεί και το αφεντικό), να παραπέψω στον Σαββατιάτικο "ιο" της Ελευθεροτυπίας με ένα πολύ χαρακτιριστικό θέμα, τις παρελάσεις. http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=03.11.2007,id=73104360,87277928,95049448,65016424

DarkElf είπε...

Συγνώμη το παρακάτω είναι το πλήρες link (ελλείψη χώρου...)

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/
dt=03.11.2007,id=73104360,87277928,95049448,65016424

Banana Republic Cyprus είπε...

άμα ο ίδιος ο πρόεδρος μια χώρας έχει εθνικιστικό και ρατσιστικό παρελθόν, ανάλογη ανοχή θα υπάρχει σε αυτά τα στοιχεία στην κοινωνία που αυτός θα προεδρεύει. Λογικό είναι. Ξέρετε καμιά έτσι χώρα; :)

ttoppouzokypraios είπε...

Στη Κύπρο ένα από τα βασικά μας προβλήματα από τα οποία πηγάζουν μύρια άλλα είναι πως η αριστερά όχι απλά έννεν διεκδικητική (όπως άλλωστε προστάζει η αριστερή ιδεολογία) αλλά αντίθετα εν παθητική και περιορίζεται να "χορέφκει" εκ τους ασφαλούς τζιαμέ που κλέίουν τα φώτα και πάει ο υπόλοιπος κόσμος σπίτι του, κοινώς μετά το χωρό.

Κάποιος είχε κάποτε πει ότι το μεγαλύτερο έγκλημα της αριστεράς στη Κύπρο είναι πως επαράδωσε το πατριωτισμό στους δεξιούς. Ενώ σε ούλλο το κόσμο οι πατριώτες επαλέφκαν να ξεπεταξουν τους φασίστες, στη Κύπρο επιτράπηκε στους δεξιούς (φασίστες?) -ενώ η αριστερά ετζιοιμάτουν- να σηκώσουν το λάβαρο του πατριωτισμού...

Δασκαλούα καλώς σε ήβρα και συγχαρητήρια για το περιεχώμενο των ιστολογισμών σου...

ΑΣΧΕΤΟ:
"ΚΥΡΙΙΙΙΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΑ Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΛΑ ΕΤΡΑΒΙΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΜΟΥ"
"ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΕΦΤΗΣΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

ttoppouzokypraie

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

σε ξέρω και με ξέρεις και άμα σε δω από κοντά θα τα πούμε και αναλυτικότερα.

Θα συμφωνήσω ως ένα βαθμό σε αυτά που λες για την αριστερά εδώ πέρα. Αλλά, νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο΄τι τους παράδωσε τον πατριωτισμό, αλλά τους πιο γνήσιους αγώνες... Αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα, ίσως όταν θα είναι επίκαιρο, τότε την άνοιξη να το απαντήσω αναλυτικότερα.

Καλωσόρισες κιόλας!