20 Φεβ 2008

"Κύπρος Ελλήνων Χριστιανών"

Γυρών του ο Τάσσος είσιεν καταφέρει να συνάξει όλους τους παράγοντες που δεν ήθελαν λύση, που είναι ανοιχτά και καθαρά εθνικιστές (θέση Άδωνη Γεωργιάδη του Λάος στην Ελλάδα, ΕΦΕΝ, Χρυσή Αυγή και η συναπαρτζιά τούτη), εκκλησία (με την κακή έννοια του όρου, αν υπάρχει τζιαι καλή δηλαδή). Ο Τάσσος έχασεν.

Ο Κασου που την άλλη παρουσιάζεται σαν ευρωπαϊστής. Μετά το φοβερό "Η Κύπρος είναι ελληνική" επήε μετά να τα σάσει. Τζιαι δώστου τζιαι ο Νικ δε γρηκ που πίσω να λαλεί "Η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή" τζιαι εκαθάρισε. Εκαθάρισε;

Αρέσκει μου που ο Κάσου έσιει τζιαι θέσεις στο πρόγραμμά του για την παιδεία για διαπολιτισμική εκπαίδευση τζιαι πολιτική για τα παιδιά μεταναστών τζιαι την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Εννα τους κάμεις ειδικά προγράμματα για να τους βάλεις μετά σε ένα ελληνορθόδοξου προσανατολισμού εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως τούτο περιγράφεται που το 60; Τζιαι μεν ακούσω για το σύνταγμα, γιατί αν πάρουμε την εκπαίδευση βάσει συντάγματος, το υπουργείο παιδείας εννεν αντισυνταγματικόν;

Οι τζιαιροί αλλάξασιν τζιαι η παιδεία στην Κύπρο εν απευθύνεται σε μια αμιγή εθνικά τζιαι θρησκευτικά κοινότητα. Η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να καλύπτει όλους τους πολίτες της δημοκρατίας.

Τουλάχιστον ο Χριστόφιας εν ο μόνος που προωθεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με γνώμονα το να ξεφύγει που τούτον ούλον τον εθνοκεντρισμό που τη μια, τζιαι που την άλλη ο μόνος που μιλά για "εξίσωση δυνατοτήτων" τζιαι όι για "ίσες ευκαιρίες για όλους". Τούτο έσιει διαφορά γιατί οι αφετηρίες του κάθε μαθητή εννεν καθόλου οι ίδιες, άρα να τους διάς ίσες ευκαιρίες διαιωνίζεις την ανισότητα.

Πάλε σκόρπιες σκέψεις γράφω. Παραθέτω και σχετικό άρθρο που ήβρα στον Πολίτη σήμερα.

Αρχιεπίσκοπος στηρίζει Κασουλίδη
Την απόφαση του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Κασουλίδη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι συμφώνησαν τα πλαίσια που θα κινηθούν για την παιδεία και ως Εκκλησία όωπς είπε, συμβουλεύει ανεπιφύλακτα το λαό, την προσεχή Κυριακή, αθρόα να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει τον κ. Κασουλίδη. "Είμαστε σίγουροι για τη συνεργασία που θα έχουμε τη νέα πενταετία", ανέφερε. "Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας τόσο για το εθνικό θέμα που ενδιαφέρει την Εκκλησία όσο και για το Υπουργείο Παιδείας το οποίο πολύ μας ανησυχεί. Έχουμε μιλήσει στις λεπτομέρειες και ο κ. Πρόεδρος είναι σύμφωνος με τις επιθυμίες της Εκκλησίας να έχει λόγο πάνω στο θέμα της παιδείας μας γιατί αν χάσουμε τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα του μέλλοντος αυτού του τόπου δεν μας σώζει τίποτα", είπε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας πως το θέμα αυτό ανησυχεί πολύ την Εκκλησία.

Ο κ. Κασουλίδης είπε πως αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση των πνευματικών και εθνικών ανησυχιών της Εκκλησίας έναντι των πολιτικών εξελίξεων. "Είναι περιττό να πω ότι η δική μου πολιτεία και οι απόψεις μου είναι εκείνες που ήσαν πάντοτε κοντά στην Εκκλησία της οποίας είμαστε μέλη και πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι στα θέματα τα πνευματικά και τα εθνικά θα ανταλλάσσουμε απόψεις με την ηγεσία της Εκκλησίας. Σίγουρα όπως πάντα ήταν και είναι η παράδοση αυτού του τόπου", ανέφερε.
20/02/2008

19 σχόλια:

MonachusX2 είπε...

Δασκαλούα μου, έτσι για να ελαφρύνω λίγο τα πράγματα, εμένα με απογοήτευσε ο Χριστόφιας που εδιαβεβαιώσεν ότι δεν θα καταργήσει τα θρησκευτικά. ΓΙΑΤΙ?
Τουλάχιστον ας τα κάμει προαιρετικά. Γίνεται?

Lexi_penitas είπε...

Μονάχους, νομίζω ότι χωρίς να ειναι επι μέρους τουτο που λέεις το βρίσκω μαξιμαλιστικό. Ισως να αλλαζε το περιεχόμενο του μαθήματος κατά το πρότυπο του religious studies που εχουν τα ξενόγλωσσα σχολεία. Δηλαδή αντικειμενική παράθεση των κυριων θρησκειων και δογματων και οχι θρησκοληψία και γεννιτσαρισμος.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το λεξη_πενητας...δεν νεν άσχημο να γνωρίζουμε για τις θρησκείες.
Απλά να μεν εξυμνούμε μόνο τη δική μας.

Κατα τα άλλα, πιας τον ένα τζαι φάκκα τον πας τον άλλο...στο τέλος τα ίδια χαΐρκα εν να δούμε.
Και αναρωτιέμαι...η τριμερής εν είχε πεθάνει προ πολλού? Το ΔΗΚΟ γιατί εν γράφει κλειστό και να μας αφήκει ήσυχους (και προ παντός να μεν τους γλύφουν οι άλλοι ούλλοι...)

Ανώνυμος είπε...

Αει να χαθείτε ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΕΣ! Ούτε τη γλώσσα που μιλάτε δεν τιμάτε!

ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Kala re fasistaria.Oti kai na kamete i Kipros ine kipriaki ,anikomen evritera sto elliniko ethnos kai okso i hrisi avgi.ayti int i alithia.Tora peri enosis kai prasin aloga ,o kaimos ena sas mini...
Psifizoume hristofia gia mia enotiki dinami!!!

Κομσομόλος είπε...

Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ΣΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΚ, Αρχιεπίσκοπος, το κυπριακό κατεστημένο που στήριζε Τάσσο, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, σύνδρομα ανασφάλειας, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, χτες επανένωση - σήμερα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Χτες ιστορικός συμβιβασμός - σήμερα άθεοι κομμουνισταί.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

filtate proletarie touti i propaganda tis deksias efae ton papadopoulo.Tora en tha perasi.Drepome gia tin omada mou anorthosis pou etahti fanera iper tis deksias.DREPOME.
Enoite oti psifizo hristofia giati to kalo tis horas mou ine sti trimeri.

Ανώνυμος είπε...

polla lalite.Ena prama enna sas po na sas sikothi i triha katzello.
Nikos Tornaritis ipourgos pedias.brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Marlen είπε...

Πολλή ανωνυμία έππεσεν ξαφνικά.

Τέλωσπάντων, ακολουθώντας κάθε κλασσικό παράδειγμα, αποδείκτηκε και πάλι πως η ηθικολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο των απελπισμένων.
Ο θεός (τους) να τους ελεεί!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

Ο/Η dokisisofi είπε...
e chomski oi monon esikothiken i trixa mou, emeto thellw na kamw!

ego pantws, daskaloua, dierotoumai giati fonazoun gia thriskeia tora oi sinagermikoi kai pws o athanasios kai o pafou twra ipostirizoun kasoulidi.( nathimisw oti simfona me to to sxedio anan apo tis thriskeftikes argies kratousan mono to pasxa-ti mera- kai ta xristougenna, evazan ws episimes argies kati ramazania kai istories kai katargousan tous eortasmous tis 25hs Martiou kai 1hs Apriliou...kai to sxedio afto OI SINAGERMIKOI TO PSIFISAN)

Alla sto thema mas.. Egw afto pou thimamai, einai pou prin liga xronia, emallwnan o Athanasios kai Pafou me ton Prodromou kai ton Tornariti gia to an tha eksomologountan ta paidia sto sxoleio. Kai an thimamai kala, toutoi oi sigkekrimenoi epesan na roufisoun tous papades pou to ipostirizan kai fonazan oti i eklisia den exei logo stin ekpaidefsi. Twra pws eginan oloi thriskoi kai pws o pafou kai o athanasios ta exoyn ksexasei ola kai psifizoun sinagermo einai aporias aksion. Einai apo ta perierga ekeina pou opws ksanapeipa odigoun ton antrhopo sta prozak.
ELEOS (tris)
ELEOS (pollakis)

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ (Κύπρου) τόνισε εμφατικά ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος, πιστεύει στο Θεό και εκτελεί όλα τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Ακολουθεί, είπε, τα διδάγματα του Χριστού, όπως και η οικογένειά του. Πρόσθεσε ότι διατηρεί στενές σχέσεις με πολλούς ιεράρχες, ακόμη και με τον σημερινό αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο αλλά εξέφρασε λύπη γιατί ο μακαριότατος τάχθηκε εναντίον.

"Η παιδεία των Ε/κυπρίων δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι ελληνική. Γιατί η καταγωγή μας είναι Ελληνική. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Για τον πολιτισμό μας". Ομιλία στη Λεμεσσό.


Είναι ή δεν είναι αυτό πολιτικαντισμός από τον Χριστόφια; Αυτός δεν δήλωνε άθεος πριν από λίγες εβδομάδες;

Ανώνυμος είπε...

@ όλους.

Γεια σας.

Θα πρεπει νομιζω να διευκρινισω οτι ποτε δεν ψηφισα κανεναν τζιαι με τα εικοσι μου νυσια. Ουτε τωρα ψηφιζω τζιαι με τα εικοσι μου νυσια.

Παρολα αυτα, ελλειψει θεσμικης πιστης, και με πιστη στη δυναμικη της βασης της κοινωνιας, νομιζω οτι οι καλυτερες συνθηκες για την αναδειξη αυτης της δυναμικης θα υπαρξουν με το χριστοφια και οχι με τον κασουλιδη.

Περα που το τι συμβιβασμούς ή εικονα θελει να περασει ο Χριστόφιας κατα τη διαρκεια τουτης της βδομαδας, λαθη εχει καμει πολλα τζιαι πολλα πιο σημαντικα τζιαι μεγαλα κατα τη γνωμη μου.

ΕΝ τον έχω τζιαι πόστερ στο σπίτι μου τον άνθρωπο. Κ¨αθε κείμενό του που θκιαβάζω έχω σημεία κριτικής. Τζιαι φοούμαι, είμαι καχύποπτη για διάφορους λόγους.

Παραπάνω ΄μως όι για το τι εννα κάμει ο Χριστόφιας σαν πρόεδρος, αλλά για το ποια θα είναι η στάση του ακέλ ως προς την ουσιαστική κινητοποίηση διαφόρων καταστάσεων τζιαι όι σε επίπεδο ιεραρχίας.

Ας πούμε, εννα κάμουν πρωτοβουλίες να έρτουν οι μαθητές οργανωμένα κοντά όι μόνο τα εδονόπουλα με σούβλες στο τρόοδος εννοώ. Εννα κάμουν πρωτοβουλίες για ε/κ και τ/κ εκπαιδευτικούς, ή εννα μείνει τούτο (πάλε) στα χέρια ανθρώπων που εν αριστεροί αλλά όι μες στο κόμμα;

Αν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί έστω τζιαι ένα αμυδρό ναι σε τούτα ούλλα εν με τον Χριστόφια. Με τον Κάσου ξέρουμε ήδη τζιαι ποιον υπουργό εννα βάλει τζιαι τι προσανατολισμό εννα έσιει κτλ.

Ακούοντας τες εκπομπές τες τελευταίες με΄ρες εννα μπορούσε να σκεφτεί κανένας ότι η κύπρος εν όντως στα πρόθυρα της οκτωβριανής επανάστασης. Ως τζιαι για τους μπολσεβίκους άκουσα! Εν με εκπλήττει αν με΄σα σε τούτο όλο το κυνήγι μαγισσών, επροέβη σε τέτοιες δηλώσεις ο Χριστόφιας. Εν ψέματα όμως ότι πάει εκκλησιά; ΜΟ¨νο εγώ τον έχω δει σε εκκλησιές; Όσο για το αν η παιδεία μας εν ελληνική εν καταλαβαίνω ακριβώς τι σημαίνει να πω την αλήθκεια. Γιατί διαφέρει το ελληνοκεντρική που το ελληνική πολλά.

Ειδικά για τη Μονάχους: εν διαφωνώ μαζί σου. Εν περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών να αλλάξει τον κόσμο. Περιμένω ο κόσμος να πιέσει τους θεσμούς για να αλλάξει η ζωή του.

Όποιος τζιαι να ένι το αποτέλεσμα, αν δεν γίνει τούτο, τότε.... ας φακκούμεν τζιαι να θεωρητικολογούμεν ούλλοι μαζί ξανά σε 5 χρόνια. Αν οι προεδρικές εν το χάιλαϊτ της πολιτικής μας πράξης (με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου που λαλεί τζιαι ο πολίτης Πήττας) τότε ας τα λουθούμεν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφκιας είπε ότι τα βιβλία της ιστορίας πρέπει να αλλάξουν, τζιαι είπε το με ψυσιή. Μπορεί να μου διέφυγε αλλά εν άκουσα τον Κασουλίδη να θίγει το θέμα.

ugen είπε...

Δασκαλούα;Η συγκέκριμενη λέξη δεν υφίσταται σε κανένα ελληνικό λεξίκο οπώς και πολλές αλλές αυτού του ιστολογίου.Αν όντως είσαι εκπαιδευτικός τοτέ πρέπει να προβληματιστείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κυπριακό ιδίωμα και να χρησιμοποιήσεις την ελληνική γλώσσα

stalamatia είπε...

Πρώτη φορά [ ακούω] καλαμαρίνα να κατακρίνει τη κυπριακή διάλεκτο.Αντιθέτως όοοοοοοοολες οι ελληνικές λέξεις θα τις βρείς μέσα στα ελληνικά λεξικά. Ο/Η ugen είναι δάσκαλος/α? γιατί θ'αρχίσω να πιστεύω αυτά που λένε οι αθηγητριες γι'αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Na girizi sto fasistario tis deksias.Na tous girizi.Na girizi kai ston athlio makario drousioti pou edilose stin elliniki radiofonia oti to propagandistiko skitso tis koris tou kasoulidi(en tze aniliki ,en 25 xronon gaoura)mono os morfi asteismou mpori na eklifthi...NA TOUS GIRIZI

Ανώνυμος είπε...

[B]NZBsRus.com[/B]
Dont Bother With Sluggish Downloads Using NZB Downloads You Can Quickly Find Movies, PC Games, Music, Applications & Download Them at Electric Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Ανώνυμος είπε...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat code[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood avenues to produce an income online.