11 Ιαν 2009

Μποϋκοτάζ

Εν εσκόπευκα να γράψω, τζιαι αν έγραφα ήταν να έγραφα για τίποτε εκπαιδευτικοακαδημαϊκό, πουτούτα που μελετώ τούτη την περίοδο ένεκα σπουδών δηλαδή. Παρόλο που έχω να παραδίδω 500 εργασίες τζιαι ο χρόνος πιέζει για να προλάβω τις προθεσμίες, ένιωσα την ανάγκη να γράψω 5 σκόρπιες σκέψεις για το θέμα του πολέμου στη Γάζα τζιαι πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα του μποϋκοτάζ.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, το ζήτημα του μποϋκοτάζ ακούεται μου λίο σαν επανάσταση του καναπέ ή τουλάχιστον ως αφέλεια, η οποία εν τζιαι επικίνδυνη πρακτική πλην του ότι εν αποτελεί ουσιαστικά έμπρακτη συμμετοχή στην εκδήλωση καταδίκης της Ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα τζιαι της σφαγής επί της ουσίας εκατοντάδων Παλαιστινίων - άσχετα αν τούτοι οι Παλαιστίνιοι (γιατί εγράφτηκαν τζιαι τέθκοια) εν μέλη της Χαμάς ή όι.

Αθθυμούμαι που ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ, στες αρχές αρχές του, που είχαν εκστασιαστεί ούλλοι με το εμπάργκο στα αμερικανικά προϊόντα ως μορφή αντίστασης. Τούτο το πράμα ελάλουν ενός τύπου εκτός του ότι εν τους Αμερικάνους εργαζόμενους που εννα επηρεάσει αφού εν εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα εννα κλείσουν οι δουλειές τους τζιαι εννα μείνουν άνεργοι, εν τζιαι ουτοπικό γιατί τζιαι να μεν αγοράζεις καθαρά αμερικανικα προϊόντα όπως το ττενεκκούι της κοκακόλας, παίζει πολλά μεγάλη πιθανότητα του να υποστηρίζεις προϊόντα τα οποία πάσιν προς στήριξη αμερικάνικων αλυσίδων έτσι τζιαι αλλιώς όπως το να ψουμνίζεις που το φούρνο που διά τα φραντζολούθκια στα Μακντόναλντς για να κάμνουσιν χάμπουργκερ για παράδειγμα,, ο οποίος φούρνος εν τζιαι κυπριακότατος. Ε, ο τύπος άρκεψε να φωνάζει τζιαι να μιλά ολίγον τι απότομα τζιαι προσβλητικά, όπως είθισται να εκφράζονται οι διαφωνίες στην Κύπρο. Στο τέλος, αφού εφάμεν, έγυρε να πιει τζιαι λίην πέψι κόλα τζιαι άψε τζιαι ένα μάρλμπορο να καπνίσει.

Το να μποϋκοτάρω τα ισραηλινά προϊόντα τι πάει να πει, όταν κάτι δις δολάρια δίνονται σε ετήσια βάση στο ισραηλινό κράτος που τα λεφτά των Αμερικάνων φορολογούμενων; Τζιαι τι σημαίνει τούτο για τους ισραηλινούς εργαζόμενους που έτσι τζιαι αλλιώς έχουν την άσιημα ούλλη τούτη την περίοδο, όι μόνο επειδή πιάννει τους τζιαι τζιήνους το κολάνι της παγκόσμιας οικονομικης κρίσης αλλά τζιαι επειδή δαμέ τζιαι 3-4 χρόνια,, διάφοροι επαγγελαμτικοί κλάδοι βρίσκονται σε συνεχείς απεργίες. Οι Ισραηλινοί εν κάθουνται στα αυκά τους, υπάρχουν στο Τελ Αβίβ πορείες καταδίκης για τα όσα διαδραματίζονται στη Γάζα τις τελευταίες μέρες. Πριν που καμιά εφτομάδα είχαν μαζευτεί 10,000 άνθρωποι. Το μποϋκοτάζ εν τούτους που εννα χτυπήσει, ειδικά μέσα που την διεθνή κατάσταση στην οικονομία, τζιαι μεν έσιει κανένας έννοια ότι εννα γίνει λιόττερο μαζικός τζιαι υπερσύγχρονος ο εξοπλισμός του ισραηλινού στρατού, ούτε ότι εννα γίνει πιο επιεικής η πρακτική του Ισραήλ στη Γάζα - ακατάχνωτα έρκουνται τζιαι εκλογές, σιγά να μεν κάτσουν να χάσουν την εξουσία που τον Νετανιάχου.

Τζιαι θκυο κουβέντες τζιαι για τη Χαμάς, επειδή εγράφτηκε τζιαι ότι οι αριστεροί με τα ταγάρια - ξέρετε η κλασική υποτιμητική φράση που παίζει κάθε φορά που κάποιος θέλει να μηδενίσει την άποψή σου, πιάς το ταγάρι σου τζιαι λάμνε ένα πράμα - υποστηρίζουν τη Χαμάς άκριτα τζιαι λοιπά. Λοιπόν μετά που επεράσαν τόσες μέρες στη Γάζα εν προφανές ότι τα θύματα του ισραηλινού στρατού εννεν μόνο η Χαμάς αλλά πολλοί πολλοί άμαχοι - δαμέ εχτυπήσαν σχολείο του ΟΗΕ, τι άλλο να πει κανείς; Τζιαι επίσης η Χαμάς, παρόλο που μερικοί ξεχάννουν ότι πριν 2-3 χρόνια εκέρδισε με δημοκρατικό τρόπο τις εκλογές στους Παλαιστίνιους (παρόλο που οι δυτικοί που κόπτονται για τη δημοκρατία σε σημείο εισβολών τζιαι γενοκτονιών, στη συγκεκριμένη εν τους εκάθετουν το αποτέλεσμα της κάλπης), εν προφανές ότι ακολουθεί πρακτικές που εν μπορούν να φέρουν τη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα. Με τες πόμπες τζιαι τες ρουκέττες εν ελύθηκε ποττέ τίποτε - ας μου πει κάποιος ένα παράδειγμα όπου οδήγησαν τέθκοιες μεθόδοι σε ουσιαστικές τζιαι βιώσιμες λύσεις, ή που ικανοποίησαν τα πρωταρχικά αιτήματα. Εν υπάρχει πολιτική διέξοδος, πολλοί Παλαιστίνιοι νιώθουν ότι η Φατάχ εν ξεπουλημένη χωρίς να τους αντιπροσωπεύει ειλικρινά τζιαι να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντά τους, τζιαι ελλείψη άλλης εναλλακτικής πολιτικής λύσης συσπειρώνονται σε ένα θεοκρατικό σχήμα - όπως συμβαίνει τζιαι σε μερικές άλλες περιπτώσεις στον αραβικό κόσμο.

Αυτά ως σκόρπιες σκέψεις, ώρα να ξανασκύψω το κεφάλι τζιαι να πάω πίσω στη δουλειά. Θα τα ξαναπούμε, πού εννα πάει...

9 σχόλια:

MARINOS είπε...

Έχει αλήθειες η ανάρτησή σου δασκαλούα - το θέμα όμως παραμένει: πως μπορούμε να δείξουμε τη διαμαρτυρία μας γι αυτά που γίνονται στην Γάζα;

rocknsane είπε...

"έγυρε να πιει τζιαι λίην πέψι κόλα τζιαι άψε τζιαι ένα μάρλμπορο να καπνίσει." μα πόσο δίκαιο έχεις!!! οι σκέψεις σου μπορεί να είναι σκόρπιες όπως λες αλλά είναι και ψύχραιμες και συγκροτημένες και κυρίως έχουν μια ματιά στο θέμα ξεκάθαρη. καλά διαβάσματα!

zappa είπε...

marinos yparxoun kai oi diadhlwseis doksa tw 8ew.
Dystyxws to mpoikotaz einai kati to teleiws ypokritiko, afou apotelei ena sxetiko allw8i gia aytous pou arnountai na afhsoun thn asfaleia tou kanape tous

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gLYLQ7pAtxA

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Ανώνυμος είπε...

شركة تنظيف بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة نظافة فلل بالرياض
شركة تخزين عفش بالرياض
نقل مكافحة حشرات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
كشف تسربات المياه
شركة تنظيف بالرياض
شركة نقل عفش بالمدينة
شركات رش المبيدات الحشرية بجدة
click here
click here
click here
click here

Unknown είπε...

https://decor-ksa.com/
http://mchaabaty.com/dawadmi/
http://mchaabaty.com/templates/
http://mchaabaty.com/riyadh/
http://mchaabaty.com/stone/

rehabgad1 είπε...

Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
https://kidblog.org/class/prokr1119/posts
http://prokr123.wallinside.com/
http://prokr123.zohosites.com/
http://3arbia.info/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

بروكر είπε...

I definitely love this site.
https://prokr2020.weebly.com/prokrservices
https://slashdot.org/~prokr2020
https://prokr2020.livejournal.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/