19 Μαΐ 2007

Πρώτη ανάγνωση του προτεινόμενου, νέου σχεδίου αξιολόγησης

Καλά ε. Άλλο πράμα! Είναι η πρώτη ανάγνωση και δεν την έχω ολοκληρώσει εντελώς αλλά κολλά με το προηγούμενο κείμενο για το μικροτσίπ. Θυμάμαι που συζητούσα με το διευθύντη και μου έλεγε ότι σύμφωνα με αυτό το σχέδιο θα υποχρεούται να μπαίνει στην τάξη μας με το δεφτέρι τζιαι να μας αξιολογεί. Αυτό μπορεί να κάνει μερικούς να γκρινιάζουν επειδή σημαίνει πρακτικά παραπάνω χαρτομάνι και έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν, όμως το ανησυχητικό, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι ότι τελικά θα πρέπει να φοβόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ μπορείτε να βρείτε το νέο σχέδιο αξιολόγησης σε περίληψη που έγινε από διακινησιακή επιτροπή της ΠΟΕΔ (κλικ χήαρ: http://www.poed.com.cy/word/proteinomeno%20sxedio.doc). Στις σελίδες 13-14 θα διαβάσετε τα εξής:

10.Ο εκπαιδευτικός σύμβουλος έχει καθήκον να αναφέρει στο δ/ντή δασκάλους με ψυχολογικά προβλήματα για σκοπούς λήψης μέτρων (άρθρο 32ζ, προτεινόμενοι κανονισμοί επιθεώρησης και αξιολόγησης).
Ο δ/ντής έχει καθήκον να αναφέρει β. δ/ντές και παιδ. συμβούλους με ψυχολογικά προβλήματα για σκοπούς λήψης μέτρων (άρθρο 35, προτεινόμενοι κανονισμοί επιθεώρησης και αξιολόγησης).

11.Με βάση το άρθρο 38* των προτεινόμενων κανονισμών **, ο Παιδαγωγικός σύμβουλος αναφέρει στον δ/ντή εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας, υπηρεσιακή ανεπάρκεια ή ακαταλληλότητα για παραπομπή σε Ιατροσυμβούλιο ή στο ΚΕΑ. *(σελ.36)
**Οι περί εκπαιδευτικών Λειτουργών (ανάθεση καθηκόντων
αξιολογητή, μονι μοποίηση αξιολόγηση προαγωγές)
Κανονισμοί του 2006.

12. Με βάση το άρθρο 40* των προτεινόμενων κανονισμών Αξιολόγησης, ο δ/ντής που εντοπίζει β. δ/ντές ή συμβούλους με προβλήματα υγείας, υπηρεσιακή ανεπάρκεια ή ακαταλληλότητα τους παραπέμπει σε Επιτροπή στην οποία ο ίδιος και 2 αξιολογητές αποφασίζουν την παραπομπή του καταγγελόμενου σε ιατροσυμβούλιο ή στο ΚΕΑ. *(σελ.37).



13. Ομοίως ο δ/ντής μπορεί να καταγγελθεί για προβλήματα υγείας, ακαταλληλότητας ή ανεπάρκειας από μαθητή εκπαιδευτικό σύμβουλο, γονιό κλπ.

ΜΠΡΑΒΟ! Θα γίνουμε Μεγάλος Αδελφός! Τελικά ο διευθυντής και η ομάδα η διοικητική συγκεντρώνουν ακόμα παραπάνω εξουσίες ή μου φαίνεται; Επίσης μου αρέσει πολύ η δυνατότητα που υπάρχει να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλον για ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα. Επίσης ωραίο είναι ότι αν σε καταγγείλει ο διευθυντής θα συμμετέχει και αυτός στο να αξιολογήσει την δική του υποψία για ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα κτλ.

Αυτά ως πρώτη ανάγνωση σε φάση που ακόμα πίνω το φραπέ μου. Θα επανέλθω με διάφορα άλλα γιατί μέσα έχει και φράσεις για "οικονομική περισυλλογή" και κριτήρια στα οποία ακόμα δεν έχω επισέλθει για μονιμοποίηση συναδέλφων και άλλα πολλά.

1 σχόλιο:

Δασκαλούα είπε...

Φίλος δικηγόρος με ενημερώνει ότι αν ο καταγγέλλων (βλ. διευθυντής) συμμετέχει σε επιτροπή που κρίνει το κατά πόσο ευσταθεί η καταγγελία τότε αντίκειται σε κάθε νόμο φυσικής δικαιοσύνης!
Να τελικά που οι νομικές γνώσεις είναι χρήσιμες, ε φίλε; Κάνουν τα πράγματα να ακούγονται και πιο βαρύγδουπα και ότι έχεις αυταπόδεικτα δίκιο!