25 Ιουν 2007

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΝΟ ΤΖΙΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ.

Το ξέρω ότι μάλλον θα μπλεχτώ σε μια συζήτηση του τύπου «το αβγό έκανε την κότα, ή η κότα το αβγό;». Αν δεν την κάνω όμως στο blog μου, πού να πω τον πόνο μου; Υπάρχει μια πληκτικότατη μουσική ομοιομορφία σε αυτό τον τόπο. Με έκπληξη είχα καταφέρει να ακούσω Sonic Youth σε μπαράκι της Λάρνακας, στο Σαβίνο πριν από 2-3 χρόνια. Δυστυχώς, επειδή όταν πίνω δεν οδηγώ, δεν πάω συχνά εκεί.

Στη δε Λευκωσία το μόνο συγκρότημα που απόλαυσα, ένιωσα ότι επιτέλους παίζεται κάτι άλλο, κι ας ήταν τραγούδια από άλλα συγκροτήματα, ήταν με το συγκρότημα του Μίστερ Τ. Άλλα έχουν μείνει στα ίδια και στα ίδια. Να κάνουν αφιερώματα στους Black Sabbath, να παίζουν τη Συννεφούλα κτλ. Ακόμα κι όταν δεν το κάνουν αυτό, παίζουν καινούρια κομμάτια που θεωρούνται όμως mainstream. Αυτά που αργά ή γρήγορα θα τα πετύχεις στο ραδιόφωνο.

Για όσους δε ακούν μη ελληνόφωνα, την πάτησαν. Υπάρχουν 1-2 μεταλάδικα, η νιου... ε, τι άλλο; Ευτυχώς στη Λεμεσό είναι κάτι παιδιά όπως ο Κουλουράς και ο Κούλας που παρουσιάζουν τη μουσική στην οποία έχουν αφοσιωθεί. Ευτυχώς γίνονται και 5 πράγματα και στον Παράδεισο, στον Πωμό. Α τζιαι οι ρεμπέτες της Λεμεσού οι «Εξ αδιαιρέτου» εν άπαιχτοι. Ούλλα ακριβά όμως.

Κοτζάμ Λευκωσία όμως, τι έχει να προσφέρει στο κοινό της; Οι δε τιμές απαγορευτικές για πολύ κόσμο. Άμα θέλεις 5 είσοδο και 2 τουλάχιστον την κάθε μπίρα (μπουκάλι), εξίκκο σου, για έξοδος. Άμα δε έρχονται από Ελλάδα, ή δεν πας, ή πας με βαριά καρδιά (βλ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου). Οι συνθήκες όμως που υπήρχαν στη συναυλία του Θανάση με 15 είσοδο και εξτρά οι μπίρες, ήταν απογοητευτικές. Τραπεζούθκια το ένα πας στ’ άλλον. Με μια διαρρύθμιση που διευκόλυνε τη συνεχή φασαρία. Μέχρι και που μας την είπε διακριτικά ο άνθρωπος (αναφορά σε πολύβοη πολιτεία). Μετά από 1-2 μήνες πήγα στην Αθήνα και τον είδα κι εκεί σε μια μουσική σκηνή. Στριμωγμένη, ορθοστασία καθ’ όλη τη διάρκεια, αλλά ένα κέφι.... Όχι μόνο ο κόσμος, και το συγκρότημα έπαιζε διαφορετικά. Και δεν μιλούσαν πάνω από τη μουσική για τα νέα της ημέρας τους. Ο δε Παπακωνσταντίνου, με τη δισκογραφία του και μόνο κάνει μια χαρά συναυλία. Παρόλα αυτά πάντα παίζουν και το κάτι τις παραπάνω, Clash, Waits, Velvet Underground και πάει λέγοντας. Αν υπήρχε εδώ αντίστοιχο συγκρότημα με τόσους δίσκους, σιγά μην έπαιζαν και τίποτα άλλο, προς τιμήν των ριζών τους, ρε παιδί μου.

Μουσική κονσέρβα, δοκιμασμένη συνταγή, αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε. Υπάρχουν σπίθες ελπίδας από δω κι από κει, αλλά σε επίπεδο τακτικό, δεν παίζει τίποτα παρά τα ίδια και τα ίδια. Οι μουσικοί έχουν το μερίδιο ευθύνης τους και σε αυτό και στο ότι συχνά αντί της μουσικής προβάλλουν τους εαυτούς τους, είτε ως φάτσες είτε ως «φιλοσοφίες», «στάσεις ζωής» κτλ.

Παραδείγματα. Πήγα να ακούσω ένα συμμαθητή. Με την κιθάρα στο χέρι να τραγουδά σε γνωστή σκηνή της Λευκωσίας. Ήταν πίττα. Στο τέλος βγήκε ένας από το κοινό και έπαιξε και τραγούδησε καλύτερα από αυτόν. Και είσοδο πληρώσαμε και το έναν αλλό έναν τα ποτά. Στην ίδια σκηνή ο εξής διάλογος:
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Μα πώς μπορεί ένας να ένι μουσικός τζια να γράφει για τη ζωή τζιαι να μεινίσκει με τη μάμα του;
Δ: Αφού οι παραπάνω μουσικοί ψωμολισιούν (υπόψην μου ο δάσκαλος στο ωδείο που τελείωσε τζαζ σε κονσερβατόριο και αναγκαζόταν να παίζει τούκου τούκου του-κου, τσιφτετέλια σε κάθε λογής χαμαιτυπία)
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: το φκιολίν του (όι, εν παίζει βιολί ο συγκεκριμένος, η αναφορά εν με τη γνωστήν μεταφορική έννοια)
Δ: Η τουαλέτα πού είναι;
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Αν θέλεις να σε πάρω τζιαι μεν φοάσαι εν θα σε αποπλανήσω
Δ: Τζιαι ποιος σου είπε ότι έχω πρόβλημα να με αποπλανήσεις; (χωρίς να σημαίνει ότι ήθελα, αλλά έτσι ξεροσφύρι, ρε φίλε;)
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Α! Έτσι Μπράβο! Άμα φκαίνουμεν έξω πρέπει να φκαίνει έξω τζιαι το μυαλό μας, να μεν είμαστε κλεισμένοι κτλ κτλ
Δ: σε συννεφάκι: να φκαίνει το μυαλό μας που την κκελέ μας; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τούτος δηλαδή ξέρει αν έτσι είμαι πάντα; Τελοσπάντων τι παίζει;

Με τούτα τζιαι με τζιήνα τζιαι οι μουσικοί έχουν ευθύνη για τη μουσική επιμόρφωση του κόσμου, ειδικά τούτοι οι «επαναστατημένοι» μουσικοί. Αλλιώς ποιος; Το φεστιβάλ όπερας στην Πάφο; Που για να κάμεις κράτηση θέλεις πιστωτική κάρτα; Ο προαναφερόμενος φοιτητής του κονσερβατόριου που εννα ξέρει τζιαι τι ακούει στην όπερα σίουρα εν θα μπορεί να πάει, τζιαι εννα πηαίνει ο κάθε ένας για να μεν χάσει την ευκαιρία να βάλει τα καλά του. Τζιαι έχουν ευθύνη τζιαι για να πλασάρονται τζιαι ως τέθκιοι τζιαι όι συνέχεια ως γκόμενοι και επίδοξοι/επιδέξιοι εραστές! Κανεί τζιαι εγέμωσεν τζιαι ο τόπος με τούντους τελευταίους.

Για αυτό συνήθως εν φκαίνω έξω. Ή πάω σταθερά για τις μπύρες μου, τζιαμέ που η μουσική υπόκρουση εν υποφερτή τζιαι οι μπίρες ανεχτές που το πορτοφόλι μου. Κατά τα άλλα, αρνούμαι τουτην την διαθεση ελάχιστης προσπάθειας (τζιαι όι μόνο που το ρεπερτόριο). Ακόμα τζιαι οι ίδιοι παίζουν τα ίδια τζιαι τα ίδια που επαίξαν τα τόσες φορές που παίζουν τα τζιαι σαν τζιοιμούνται. Εν θέλουν να προχωρήσουν τζιαι οι ίδιοι ερμηνευτικά, μουσικά; Τζιαι εβαρέθηκα τζιαι τους τραγουδιστές που έχουν το γραμμένο το διάφραγμά τους τζιαι βαστούν τζιαι τσιριλλούν του μικροφώνου.

Επιτέλους θέλω μουσική στη Λευκωσία! Εξυφύτρωσε άραγε τίποτε τζιαι που τον πολλύν τζιαιρόν εν το ανακάλυψα? Άτε τωρά που εν διακοπές ας φκω προς αναζήτησην.

UPDATE
Τελικά δεν άντεξα και τα έκοψα τα σχόλια. Παρόλα αυτά αφήνω αυτά που γράφτηκαν για να δικαιολογείται και η απόφασή μου να κόψω από εδώ και πέρα το δικαίωμα σχολιασμού του κειμένου. Αφού δεν είχα γίνει κατανοητή, μου ήταν αδύνατον να βρω κάποιο δημοκρατικό τρόπο. Αν εξακουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την τροπή που πήρε η συγκεκριμένη κουβέντα, μπορείτε να ανοίξετε δικό σας μπλογκ και να ασχολείστε με αυτούς που σας αρέσκουν τζιημέσα. Είναι όσο εύκολο είναι να φτιάξεις διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δωρεάν, και θα το διαχειρίζεστε μόνοι σας και μόνοι σας θα αποφασίζετε τι θα κάνετε με τα σχόλια κτλ. Ευχαριστώ για την κατανόηση εκ των προτέρων και για τη μέχρι τώρα συμμετοχή σας στο παρόν ιστολόγιο.

Δασκαλούα

75 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Μην βγεις.
.
.
.
Σοβαρά τώρα...

Φκαριστώ σου πολλά.

Στην New η Μάγια άμα έχει κέφια δίνει ρέστα.

Για την Αυλαία δεν μπορώ να πω πολλά γιατί τους μισούς ξέρω τους. Τους τα έχω πει κατ' ιδίαν πάμπολλες φορές, μα ποιος ακούει ένα "μη μουσικό". Έχουν κάνει αρκετά σε ορισμένα θέματα π.χ. ήχου, ικανότητα των μουσικών ... αλλά μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα, ειδικά στο ρεπερτόριο. Νομίζω επαναπαύθηκαν στην επιτυχία τους και πλέον έκλεισαν τον κύκλο τους. Πάντως, ανακαινίζονται.

Στο Θ. Παπακωνσταντίνου είχα πάει και γω. Αυτός μας την είπε και οι "από κάτω" νόμιζαν ότι μας παίνευε! Μα δεν κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα ο άνθρωπος έπαιζε σόλο;

Στο Ροκαρόλα τα παιδιά που το άνοιξαν είναι καλοπροαίρετα μα δυστυχώς "αναγιωθήκαν" στο παλιό Rock Club (κάτω που το 4 Seasons) και ως εκ τούτου το περιβάλλον είναι σκοτεινό και χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας, οι μουσικές επιλογές και ο ήχος flat και το σέρβις μέτριο.

Ο Γιαννής της Reckless έμεινε κάτι δεκαετίες πίσω, κολλημένος στις ίδιες κασέττες ...αλλά αγαπώ τον γιατί τουλάχιστον δεν ενέδωσε ποτέ στην ντισκορθάδικη λαίλαπα του 90.

Στα Εναλλάξ, Διαχρονική, Καλλιπόλεως άμα καταλάβαν ότι οι Τζιώρτζης, Τζίμης και Μακρής τους πήραν τα σώβρακα ...το γύρισαν αποκλειστικά στο "Λαϊκό και Πάσης Ελλάδος". Ε, και γιατί να μην πάω σε ταβέρνα με μουσικό πρόγραμμα να φάω και μεζέδες ...και να με μαγέψουν αληθινές ρεμπέτισσες με το χορό τους ρε φίλε;

Όσο για το "γκέη ντίσκο-φανκ-ποπ-ροκ" του Εναλλάξ τις Πέμπτες (νομίζω)... να παν στην Αγία Νάπα να δοκιμάσουν, θα χουν καλύτερη τύχη.

Το Red κάνει κινήσεις μάταιες... αφού αδυνατεί να καταλάβει πως δεν γίνεται να παίζεις συναυλία μέταλ και συ να χρεώνεις 2-3 λίρες την μπίρα στο μπουκάλι. Ας μείνουν με την Ευρυδίκη.

Οι Λωτοφάγοι κάνουν μόνο για unplugged και δυστυχώς λίγοι Κύπριοι έχουν συνείδηση του ότι πρέπει να είσαι άρτιος showman για να τα βγάζεις πέρα σε μια σκηνή.

Είναι κι' άλλοι μα θα μου πάρει μέρες το θάψιμο.

Για τον δε μουσικο με τον οποίο συνομίλησες... βασικά είναι απ τα ρούχα σου που ήθελε να σε βγάλει. Θα αμάρταινες για χάρη της τέχνης, το φαντάζεσαι;

Ciao

Δασκαλούα είπε...

Ροκαρόλα την Πέμπτη θα παίζει μια φίλη μου. Όι πως σώζει την κατάσταση (με τα μουσικά της Λευκωσίας). Έλα να σε τζιεράσω μπίρα!

zappa είπε...

koukla, 8a se parw thl to bradaki pou 8a exoume ka8arisei kai oi dyo apo ma8hmata kai malakies. Oso gia to na bre8oume, stante sto antiratsistiko, kai 8/7 exei paradise lost mazi me kati allous (pshnesai?an nai na sou parw ticket). Kai to sabbato meta to antiratsistiko pmporoume na kateboume sto gkazi, se ena fobero mparaki pou meta tis 1 paizei QOTSA, TOOL, Pearl Jam, KYUSS, Nine Inch Nails, Depeche Mode kai alla tetoia wraia pramata....na fantasteis prin dyo bdomades o dj mas esteile giati epaikse to (yperagaphmeno, pou exw xrooonia na to akousw ektos tou diskman mou)closer twn nine inch nails

zappa είπε...

@agrino

h Magia ontws ama 8elei gamei kai ressei, idiws trites, pou paizei jazz kai blues.

Sto red kala 8a kanoun na mhn exoun toso malakismenh skhnh, ton malaka hxolipth (pou diafora gkroup plakw8hkan me thn parth tou logw apisteyths malakias tous) kai ton apatewna promoter pou organwnei ta live ekei.
Alla outws h allws xesmenous tous exw, meta to elleino skhniko to perasmeno kalokairi

Sth rockarolla epitelous anakalypsan to new metal kai tous anathema, an kai den tous paizoun ta psk pou paei o pollys o metallokosmos ths leykwsias

Oso gia th reckless, klafta xaralampe, apo tote pou efyge o frankie olo ta idia akous,

Btw h bradya ths filhs sth rockarolla anamenetai polly kalh....an kai den anamenetai toso axtarmadiko oso ta axtarmadika dj set tou dj sklavos:P

Roam είπε...

Erotisi: O ki8aristas tis Aulaias pou epie? Nomizo elean ton Gianno Savvidi...

daskaloua είπε...

den xerw. tziai en tzai pou tous kalous mousikous toutos, genika en paw avlaia ktl.

Δασκαλούα είπε...

Ξέχασα να προσθέσω το σύνθημα:
Ο ΑΓΡΙΝΟΣ DJ! ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας! Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα σαν και σας που δε συμβιβάζονται με χώρους όπως το zoo ή το taj mahal για παράδειγμα, ζώντας την αυταπάτη της υποτιθέμενης διασκέδασης!!
Μήπως ξέρει κανείς από εσάς πού εμφανίζεται ο Τζίμης στη Λευκωσία;
Η δε Αυλαία ανακαινίζεται και επεκτείνεται θριαμβευτικά! Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε!!

Ανώνυμος είπε...

egw teleytaia ayto pou akouw einai oti sti diaxroniki mono rock kai entexno pezoun

Ανώνυμος είπε...

re predia, kserei kaneis tin Mirto Meletiou pou tragoudaei stin Avlaia?
Exw paei na tin dw, pedia einai poli kali, sovara, nomizw pos tin eroteutika. kserei kaneis leptomeries gia tin mirto

Ανώνυμος είπε...

exw mia entypwsi oti i myrtw itan stis popstars....twra emena thelei kapoios na me voithisi pou eimai erwtevmeni me to giwrgo? (oxi ton jiorji...to giwrgo!) :p

Ανώνυμος είπε...

na s pw egw o,ti 8eleis g ton giwrgo!!;p eisai mia pu tes polles pu ton 8elun fysika..anw..oso g tin mirtw,ne itan stis pop stars.k twra 8a einai ston diagwnismo epilogis tragudiu g eurovisio

Ανώνυμος είπε...

re paidia! prwta-prwta, exw na pw oti kata tn gnwmi m i avlaia dinei resta!ama exeis to kefi ts, mia xara pernas, j n xreiazetai na pieis san tn poti an dn antexei i tsepi s!!! deftero, i mirtw n pla kali, simfwnw apolita, j o monos tropos na ma8eis tpt agapite agnwste, einai na paeis na ts miliseis!!! star me 500 bodyguard enneni i korouda!! trito, i epomeni agapiti agnwsti p eipe oti n erwtevmeni me tn giwrgo... 2 prmta exw na s pw: join the club, kai.... KATW TA XERIA!!!!!!!! GRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!! a, j opoia eprosfer8ike na mas pei oti 8loume g tn giwrgo, offer accepted!!!

Ανώνυμος είπε...

to loipon,
gia sas pou rotate gia to giorgo...
en sifoititis mou, spoudazei graphics sto frederick, en sto tetarto etos kai exei sxesi edo kai 2 xronia me kapoia anna, vrethounte sto kollegio...
sorry an sas disarestisa,
afta gia ton giorgo!

Ανώνυμος είπε...

ma tuta 3erume ta.....
eipan m oti en k arravwniasmenos..twra an en ali8eia en3

Ανώνυμος είπε...

afou o anthropos exei desmo, ti koloxtipieste den mporo na katalavo, ase pou en apomakros san anthropos......
tora o tzwrtzis pou en eleftheros ntaxei...! Fisika touta en gousta!
Ego pao ton pola ton tzwrtzi!

Ανώνυμος είπε...

vlepeis kamia na koloxtipiete?? [opws les..] apla eipame oti aresei to paidi..twra an esi protimas ton tzwrtzi ok,opws eipes en gusta.en eipame oti en pame kanena allo pu jimesa, apla aresei o giwrgos!j to oti exei desmo en simenei oti en borei na areskei j se alles!!j prospa8a na ton gnwriseis j enna deis oti nn apomakros..apla en kleistos j ntrepete para polla..!exei megaaaali diafora!

Ανώνυμος είπε...

hmmm.... 8a diafwnisw me tn kopela p panw.. 3rw TOULAXISTON mia p kwloxtipietai g tn giwrgo... =p nai, o jwrjis n paizetai, alla kapoies protimoun tn giwrgooooooo!!! p btw, ontws, nn ka8olou apomakros... apla n low profile! just the way i like it!!! =D

Ανώνυμος είπε...

esy pou laleis prospatha na ton gnoriseis, emena en soifoititis mou thoro ton kathe mera, esy poso sixna ton vlepeis,xereis ton..? einai ontws low profile ala me tous filous tou en POLA pasiamas, alla mono me tous filous tou...
Proteinw sou na gnoriseis ton aderfo tou giorgou, ton xari... tha katalaveis pola gia ton giorgo pistepse me......

Ανώνυμος είπε...

paidia ontws en apomakros o giorgos... oses fores epia na tou miliso stin aulaia en psixros, den tou perneis kouventa..... se antithesi me ton jiorji pou oses fores epia na tou miliso en na me agkaliasei..... sigkrinete????? o jiorjis einai pio zestos anthropos....

Ανώνυμος είπε...

en ton 3erw polla kala ton giwrgo..vlepw ton mono oses fores paw aulaia..me mena, tulaxiston, oses fores emilisame, itan mia xara..ti na s pw,3erw?anw..oso g ton jwrji,nta3ei en to allo akro!!hehe:) o jwrjis nmz en telia e3w kardia, opotan en pio eukolo na tu miliseis k na ton proseggiseis..k ontws oses fores ton eprose3a na mila me kapion h mazi m enna ton agkaliasei, na t milisei klp..

Ανώνυμος είπε...

na pw, na pw? as mas ferei ton xari na ton gnwrisoume, g na gnwrisoume j ton giwrgo... gt omws prp na gnwrisoume tn xari g na katalavoume polla g tn giwrgo???? paidia, n to sizitw, o jwrjis einai ontws e3w kardia! polla kalos me olous!!! j btw, o giwrgos n ka8e mera kollegio?? oi tpt allo dld, apla na tn doume me tous filous t, na peistoume oti ontws n pashamas!!!! =p

Ανώνυμος είπε...

ma ti erotisi en touti afou spudazei en kathe mera sto kollegio nai apla exei meres pou en ta ton evreis i ora 10 to proi exei meres pou en na ton deis i ora 3 to apogeuma, exartatai pou tes ores pou exoume mathima... i an theleis piene na ton deis se prova an theleis tes paraskeves 3 me 5 kamoun prova stin avlaia, en xero an epitrepete i eisodos, ego epia giati xero prosopika ton jiorji, ton giorgo, ton mixali kai ton koulli... tora an theleis na deis ton giorgo me tous filous tou piene sto puzzle coffee play! tora oson afora ton xari ego en na sou ton gnoriso?? piene pe tou giorgou thelo na gnoriso ton arfo sou na sou ton gnorisei!

Ανώνυμος είπε...

erotisi: ama i soifoititria tou giorgou pou ton thorei kathe mera lalei oti en apomakros kai i alli pou ton thorei kathe fora pou paei avlaia lalei oti en kleistos k ntrepete poia prepei na pistepsoume pou tes 2??????
logika nmz tzini pou ton thorei kathe mera... gia na lalei oti en apomakros kati tha xerei :<

Ανώνυμος είπε...

to kalitero p exeis na kameis einai na paeis na gnwriseis ton giwrgo k na sximatiseis pu moni su mia apo4i,opoia k an 8a einai tuti..para na pisteis me osa len alloi.

Ανώνυμος είπε...

paidia, tn va8itati m evgnwmosini se opoion mas pei tn akrivi ilikia t giwrgou! alla na 3rei sioura, oi na ipo8esei! thnx!

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΚΑ Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ!!

daskaloua είπε...

Επήξαμεν στους ανώνυμους θαυμαστές τζιαι στις ανώνυμες θαυμάστριες.

Αγαπητέ Γιώργο της Αυλαίας. Έχω τζιαιρό να πατήσω στο τακτικό σας πρόγραμμα (1 φορά επάτησα έτσι τζιαλλιώς) έτσι πιθανότατα να μεν έχω ιδέα ποιος είσαι. Αν όμως διαβάζεις τούτα τα πράματα, πλιζ πέτους πόσων χρονών είσαι τζιαι αν γίνεται βάλτε κανένα σύντομο βιογραφικό του καθενού στην ιστοσελίδα της αυλαίας, να μπορούν να απευθύνονται τζιαμέ όσοι /όσες ενδιαφέρονται για κάποιον/ κάποιαν που σας.

Στο μεταξύ για την ΜΟΥΣΙΚΗ, υπάρχει καμιά άποψη;

Επειδή εκαταλάβαμεν ότι η Μυρτώ εν ωραία τζιαι ήταν στις κάτι σταρς, τζιαι ο Τζιώρτζης εν έξω καρδιά, τζιαι ο Γιώργος εν όμορφος αλλά απόμακρος. Το πώς εννα προσεγγίσει ο καθένας τον έρωτά του, εν νομίζω να λυθεί δαμέ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση! Τζιαι εύχομαι να ευοδωθούν οι έρωτες όλων σας μέσα από την καρδιά μου!

Ανώνυμος είπε...

loipon!!!: daskaloua se paw!!! akougesai kopelli! (metaforika nnoeitai!) kali i idea s, alla n nmz na n efkolo na ts tn metaferoume j na mas akousoun! oso g tn mousiki stn avlaia, an asxoli8eite, nna anakaliyete oti ta paidia exoun mia gkama tragoudiwn p oi fanatikoi ts skinis 3eroun po3w j nekatwta! episis omws, yaxnontai, dn epanapavontai, j sinexws allazoun repertorio, gnwrizontas stn kosmo tragoudia 3exasmena i akoma kai agnwsta! apo katsimixaious, mexri 3ilouri, j merikes fores otan to ferei to kefi, apo pirovolaki mexri beatles, to sigkrotima ts avlaias einai pragmatika kalo stn douleia t! sas sinistw anepifilakta, an oi na porw8eite opws emeis, toulaxiston na tn 3anaepiskefteite, g na sximatisete kai tn diki sas apoyi... aftaaaaaaaaaaa!!!!!

Ανώνυμος είπε...

gelasa me tin kopela pou leei logika i soifoititria tou tha xerei, en na arkepso na ipografo george colleague akoma llio! stin kopela pou zita tin akrivi ilikia tou giorgou,o giorgos einai 30 xronwn. sigoura.

Ανώνυμος είπε...

poios eipe oti exoun lathos oi mousikoi tis avlaias.. oses mousikes skines epia, apo red, diaxroniki, 5 ogdoa, xordes, kallipoleos san to sigrotima tis avlaias den exei.......
exasan llio vevaia pou ton kairo pou efie i stella, o savvidis kai o nektarios alla sozoun tin katastasi o tzwrtzis, ta trella vocals tou giorgou kai o xristoforos pou souzei tous pantes me ta drums tou eidika ama ton piasei i vida tou!!! peran tis plakas einai oi kalliteroi...
tziai lalo to tziai dame tziai oses fores pao avlaia lalo tous to tziai panta lali mou o tziwrtzis e ipervoles, pernate kala? afto exei simasia.. pantos i alithkia tzinto programma tous ematha to pokso, xero ti seira twn tragoudiwn poksw kai nekatwta, en prama? kali i douleia pou ekaman me tin anakainisi alla en xero an exete tin idia aisthisi , tziame pou i avlaia itan enas zestos xwros tora niotho to san ena klouvi...

Ανώνυμος είπε...

poios eipe oti exoun lathos oi mousikoi tis avlaias.. oses mousikes skines epia, apo red, diaxroniki, 5 ogdoa, xordes, kallipoleos san to sigrotima tis avlaias den exei.......
exasan llio vevaia pou ton kairo pou efie i stella, o savvidis kai o nektarios alla sozoun tin katastasi o tzwrtzis, ta trella vocals tou giorgou kai o xristoforos pou souzei tous pantes me ta drums tou eidika ama ton piasei i vida tou!!! peran tis plakas einai oi kalliteroi...
tziai lalo to tziai dame tziai oses fores pao avlaia lalo tous to tziai panta lali mou o tziwrtzis e ipervoles, pernate kala? afto exei simasia.. pantos i alithkia tzinto programma tous ematha to pokso, xero ti seira twn tragoudiwn poksw kai nekatwta, en prama? kali i douleia pou ekaman me tin anakainisi alla en xero an exete tin idia aisthisi , tziame pou i avlaia itan enas zestos xwros tora niotho to san ena klouvi...

Ανώνυμος είπε...

e nta3ei eborusan na apofigun kapia pramata stin anakainisi,alla na pume k tin ali8eia, aulaia pame gia to programma, g ta paidia en pame g ton xwro..ok vlepeis to ws sinolo aspm, alla nta3ei..pale enna pienume aulaia me tin prwti eukeria k oxi en tin allazume g kamia alli musiki skini stin kipro!!

Ανώνυμος είπε...

simfwnw kai me ts 2 anwnimous p emilisan p panw! ontws o xwros exase kati p tn zestasia p anedeiknie prn, alla kai pali ontws, n pame toso g tn xwro, oso g to sigkrotima p dinei resta ka8e fora! j prp na poume oti allazoun to programma ts sixna!

Ανώνυμος είπε...

Asxeto,
alla epie potte kanenas gravity?????
en bar me latin musiki...
xerete pou epie o barman????????

Ανώνυμος είπε...

epia 2-3 fores se party pou kammei o siakallis, barman an ennoeis ton kwnstantino den exo idea kai itan kai kalos o pellos, en xero giati ton efian!

Ανώνυμος είπε...

o kwnstantinos nai!!!!!!!
pou epie, giati ton efian?????? :(

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΘΚΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ??

Ανώνυμος είπε...

kanenas omws! :p
en epia potte i alithia alla exei tous sto youtube kai akousa tous pou tziame....
kaloi, den leo alla den exoun to epipedo tis avlaias......

Ανώνυμος είπε...

n epia pote, alla enna simfwnisw me tn prolalisanta!!!! =p

Ανώνυμος είπε...

looooooooooooooooool!!
malista:)etsi!!etsi!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΝ ΠΑΤΕ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

HAHA, profanws o kapoios ts diaxronikis j o kwstantinos t gravity nn toso gnwstoi j koukloi oso o giwrgos ts avlaias! p tn wra p aneferan tn giwrgo eplakwsan ouloi mesto blog, enw t blogger p panw p 8lei na ma8ei kati kanenas n t apanta!!! =p a re giwrgooooooooo kardies p kais!!!! =p

Ανώνυμος είπε...

Egw ithela na pw, kserontas ligo ta paidia tis avlaias oti einai panda pou theloun na paizoun kanouria tragoudia, alla o kosmos otan tragoudas kati neo, koimatai, kai thelei ta palia ta gnwsta. Nwmizete oti ekoinous tous aresei na len ta idia kai ta idia ksana kai ksana tosa xronia?

Oso afora ta lefta, otan to cinema einai 4 lires yia 1.5 wres, yiati h live mousiki me 7-8 atoma yia 5 wres na min einai 5 kai 6 lires? Sto cinema, dinoun kai free pota?

Kala ta paidia tis avleas, i epitixia dimiourgei kai pollous exthrous omws...

Anyway, pistevw sigoura oti to live den einai yia na pigaineis sixna, mia fora kathe toso kala einai.

Kserei kaneis tin filenada tou Giwrgi?

Ανώνυμος είπε...

Nwmizw o Giwrgis evgaine polla xronia me mia neari kopella, alla twra den kserw me pia vgainei. Kserei kaneis?

daskaloua είπε...

@Ανώνυμε πουπάνω που τον πουπάνω.

Θέλω να πω ότι κατανοώ πλήρως οτι οι μουσικοί στην αυλαία και στην όποια μουσική σκηνή, δεν πάνε περιπατο κάθε παρασκευή και σάββατο νύχτα, αλλά εργάζονται εκεί. Και είναι λογικό η τιμή εισόδου να καλύπτει τις αμοιβές τους. Εξακολουθώ να βρίσκω υπερτιμημένα τα ποτά. Παρόλα αυτά, όταν πρέπει να μου βγει ένα σύνολο χ λίρες για να πάω σε μέρη σαν την αυλαία, τότε γιατί να μην έχω απαιτήσεις τζιαι που το ρεπερτόριο; αν και θα ήμουν άδικη να το κρίνω αυτή τη στιγμή γιατί έχω να πατήσω.... μπορεί να έκλεισαν και δύο χρόνια.

Τζιαι εν περιμένω ότι η αυλαία και μόνο η αυλαία θα μου ικανοποιη΄σει τις μουσικές μου λόξες ή απαιτήσεις. Γενικά υπάρχει έλλειψη για να ικανοποιηθεί καποιος μουσικά. Τι πρέπει να κάμουν ας πούμε όσοι ακούν τζαζ, μπλουζ, κάντρι κτλ. Αλλά και για άλλα διάφορα είδη μουσικά δεν υπάρχει κάτι που να το καλύπτει πλήρως ή υπάρχουν τα μέρη που λειτουργούν με το στοιχείο της έκπληξης,όπως η νιου ντιβίζιον ας πούμε που δεν είμαι ποτέ σίγουρη πού θα το πάνε μουσικά.

Κατά τα άλλα αυτό δεν ήταν ένα κείμενο κριτικής ενάντια στην αυλαία, αλλά στη γενική κατάσταση με τις μουσικές σκηνές της κύπρου. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Επίσης, πρέπει να πω ότι με εκπλήττει ο πόσος ντόρος γίνεται με τούτο το ποστ. Όποτε εννα ανοίξω το μέηλ μου πιον έχει κάτι και για κάποιον μουσικό/μπάρμαν/μπαρ κτλ. Ας είναι, αφού τα βρίσκετε μεταξύ σας...

Ελπίζω ο καθένας να πάρει τις απαντήσεις που ψάχνει αργά ή γρήγροα.

Ανώνυμος είπε...

daskalua eisai ola ta leuta koritsi mu!!!!!

Ανώνυμος είπε...

SIMFWNW!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

diavasa ola ta parapano sxolia kai gelasa para poly me osa grafontai gia ton giorgo. den antexa kai ton pira tilefono kai tou ipa ti ntoros ginetai me TOSES geloies pou lissane na mathoun poso xronwn einai, me poian ta exei, poso kairo ta exoun, ti meres paei kolegio kai lithikame kai oi dyo sta gelia.... sxolio tou giorgou 'asxolitheite me tipota pio sovaro'

Ανώνυμος είπε...

e ti na pei o kahmenos??ishe alli epilogi?:P

Ανώνυμος είπε...

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! re poupanw: PISTEFKW SE!!!!!!!! =p

Ανώνυμος είπε...

o ka8enas me ton pono tou damesa
giwrgos g.

Ανώνυμος είπε...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! Take that! =p

Ανώνυμος είπε...

poio?

daskaloua είπε...

Παιθκιά, επροσπάθησα να σας το πω όσο πιο ευγενικά εμπορούσα, αλλά επειδή τα σχόλιά σας έρκουνται κατευθείαν στο μέηλ μου, θα σας συνιστούσα να βρείτε τους τραγουδιστές/μπάρμεν κτλ που σας αρκέσκουν γιατί δαμέ έννεν τόπος κοινωνικοποίησης αλλά ανταλλαγής ΑΠΟΨΕΩΝ. Εβαρέθηκα να θκιαβάζω για τους γιώρκους όποτε αννοίω το μέηλ μου, ενώ την ίδια στιγμή το μπλογκ τούτο έχει τόσα ωραία θέματα να διαβάσετε. Ε; Τι λέτε; Να αλλάξουμε λίο τροπάρι; Pleaaaaaaseeeeeeeee!

Γιώρκο της Αυλαίας, εν είχα καμιά πρόθεση να προκληθεί τούτος ούλλος ο ντόρος τζιαι ελπίζω να μεν εδημιούργησα μιαν κατάσταση, άθελά μου έστω (προφανώς το δικό μου αρχικό κείμενο εν ήταν ούτε για σένα ούτε για την αυλαία), που να σε έφερε σε δύσκολη θέση. Αν έρτω καμιά φορά αυλαία εννα σε τζιεράσω καμιά μπίρα για να απολογηθώ.

Ανώνυμος είπε...

agapiti daskaloua,
profanos ta themata tou blog den endiaferoun kai toso oso o giorgos!
lipamai pou sto leo alla den tha papsei na ginete tis popis s'afto to blog afou kakein kakws exoun oloi prosvasi..

daskaloua είπε...

ax! as einai. kante oti thelete.

yparxei omws endiaferon kai gia ta ypoloipa, apla apo alla proswpa.

kali sas diaskedasi.
;-)

Ανώνυμος είπε...

anwnime/anwnimi pupanw pu tin daskalua,aporia..
emeine tpt allo na analisume g ton Giwrgo?poswn xronwn einai eipame..ti spudazei eipame..an exei sxesi eipame..opws eipe [an ontws einai o idios] "ASXOLI8ITE ME TPT PIO SOVARO!!!"..j an 8elete na ma8ete kati rwtate ton idio..oi agnwstus mes to internet!gt j egw,an dn ton simpa8usa[leeeeeeeme tr!!] eborusa na s elalun diafora g na piste4eis..j ana8emanta an 8a itan ali8eia.!!

Ανώνυμος είπε...

en j ftaio ego an eisaste pouttoi j en pate na rotisete ton idio..

Ανώνυμος είπε...

elaaa!!emilise k kapoios/kapia pu ennen ....... !!!pe mas ta re!enw esi ise kaliteros/kaliteri pu krifkese pisw pu tin tapellua tu "anwnimos" j sirneis oti 8eleis?

Ανώνυμος είπε...

egw ena exw na pw: o giwrgos ftaiei g tta oula! =p kai epanalamvanw: a re giwrgooooooooooooooooooooooo!!! =p kai 8a simfwnisw me ton/tin poupanw! esi p n eisai deilos gt egrayes ws anwnimos???? ela m nte!

Ανώνυμος είπε...

goustaro..... j seis anwnimoi ipografete... karagkiozies

Ανώνυμος είπε...

eseis giati en valete ta onomata sas enekatalava

Ανώνυμος είπε...

RE KOPELIA
eisaste krima!!!
tounto blog en gia ti m-u-s-i-k-i!!

Ανώνυμος είπε...

ate evala to!lalun me elena!e j pws eipa onoma enna katalaveis tpt?ELEOS!!!!

Ανώνυμος είπε...

kai m'afto, ete8ike terma!!!! =p

Ανώνυμος είπε...

akoma lio 8a mas peite oti 8a tu kamete k group sto facebook k sto hi5 ;p;p

Ανώνυμος είπε...

Men to gelate, gt an kamoun etsi group fkainei ANETA to dimofilestero kipriako group! =p

Ανώνυμος είπε...

meta pu ena group pu 3erw, borei;p

Ανώνυμος είπε...

elena ego eimai i maria! telospantwn, sto thema mas!
exo merikes erotiseis!
o savidis pou epie? o kitharistas pou eferan en pianei mia mprosta tou! kai o basistas episis! pou epie o nektarios? kai i stella itan para poli kali alla as poume oti i mirto antikathista tin epaxia me ena diko tis stil vevaia, alla i kopela exei fwni!
Episis,ap'oti ematha o teukros efie pou tin avlaia?? kairos itan!
den ekolan me tipote alla me tipote omws!
a! sti diaxroniki poioi paizoun??

Ανώνυμος είπε...

maria o sifounas! =p ena-ena! ontws o savvides itan pla kalos, alla nomizw n me diki t epilogi p efie! n kalos o mitsis re, oti j na peis! to epipedo t savvidi mporei na men to eftase akoma, alla practice makes perfect!

meta! g na pw tn amartia m, tn nektario n tn eprolava polles fores stn avlaia, alla 8imoumai oti aplws itan jame! p mpaso n katalavw, opotan dn mporw na pw, alla 3rw oti o antwnis exei xazi, tairiazei me tn geniki pellara ts skinis, j oso katalavw, n kalos!

parakatw! i mirtw ontws n kali polla, dinei resta ka8e fora! n 8imoumai poia p oles itan i stella, alla an n jeini p nomizw, eixe provlima sto metrima ts! empaine se la8os wres!

telos! o tefkros... dn m ekatse kala jeinos o an8rwpos p tn prwti stigmi p tn eida! dn etairiaze MA KA8OLOU me ts ipoloipous! se diki t skini mporei na n kalos, alla mprosta stn jwrji, tn giwrgo, j tn dimitri dn pianei MPAZA!!!!

diaxroniki dn exw idea poios paizei! =D

a, egw eimai i pinelopi, xairw poli! =p

Ανώνυμος είπε...

agapiti maria,
to oti pigenw arketes fores Aulaia, opote exw eukeria fysika, den simainei oti borw na 3erw k ta tis Aulaias poly kala.
G ton Savvidi akusa para poly kala logia, isws k o idios na kurastike k na i8ele na figei..den gnwrizw..
O bassistas, eilikrina, mu pernuse PANTELWS adiaforws!!!twra me ton Antwni einai alli i fasi,dinei to stigma tu nmz me osa kamnei:)
G tin Stella, ti na pw???apo tin 1i fora pu tin akusa eipa "i kopella g poio logo einai edw eipame??"!!en m arese ka8olu.oute borw na tin sigkrinw me tin Myrto, gt i teleutea exei FWNARA!!!
finally, o Teukros efie gt opws elale se kapius "en tu ekatse to diktatoriko klima"!!k eprotimise to Red!me gia tu me xara tu,proswpika exarika pu en 8a itan Aulaia!!
PS en 3erw poioi pezun diaxroniki,enepia pote mu!
filika,
elena!

Ανώνυμος είπε...

fili pinelopi,
i stella itan i kopela pou itan proti PRIN feroun jines oulles pou eferan pou en xero pou tes anakaliptan j evalan tes jiame!
i stela tora en stes musikes diadromes tora....
o nektarios o basistas itan enas kkelis an ton thimasai...
na po tin kakia mou, o makris en mu areskei... mporei na traguda o jiwrjis as poume to me tosa psemata j na mpei o makris j thelo na kleiso t'aftia m!
maria

Ανώνυμος είπε...

maria,
en gusta tuta..kapias/kapiu allis/allu borei nan o agapimenos tis/tu o makris!ontws exun kapies kakes stigmes, alla tuto en simenei oti enen kalos..opws o giwrgos borei na men n kala mia mera k na men traguda kala,opws k o jwrjis..k tuto etixe k fora pu epia k egw!!en fisiko oti en 8a tragudun panta telia
elena

Ανώνυμος είπε...

agapiti fili maria!
tote tn stella n tn eprolava! n peirazei, anaplirwnei epa3ia tn 8esi ts i mirtw!
tn nektario 8imoumai tn, kiriws logw ts... diaforas merikwn trixwn p exoun me tn antwni! =p
oso g tn makri... nn o agapimenos m, alla san fwni n kalos re! o ka8enas exei to diko t stil! alla tragoudia mporei na fkalei o makris, alla o jwrjis, j alla o giwrgos...
oso g tn fili mas tn elena, n3rw pote itan tti i fora p epies j n etragoudouse kala o giwrgos, alla prp na itan kosmoistoriki mera! =p 3rw oti itan lies evdomades arrwstos, alla toulaxiston p to mikrofwno, egw n eprose3a tpt! g tn jwrji n lew tpt, n toso va8ia i fwni t, p j arrwstos na itan, PALE n ekatalava tpt! =p alla nai, nn 8eoi, ontws n fisiko na men tragoudoun panta teleia!
pinelopi! =D