2 Φεβ 2008

Κάλαθος=κάλπη;

Εν η πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου που το ακέλ κατεβάζει δικό του υποψήφιο. Παρόλο που λαλεί ότι ενναν πρόεδρος ούλλης της Κύπρου (βλ. τζιαι μεροκατιάρης τζιαι μεγαλοβιομήχανος/νεοτσιφλικάς), η υποψηφιότητα τούτη διά μια νέα πνοή στα πράματα.

Το να πεις ότι απέχω γιατί εν ούλλοι το ίδιο, νομίζω ότι εν ισχύει σε τούτην την περίπτωση. Σίουρα, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ανεξάρτητα του αν έσιει καλές προθέσεις ή όι. Το θέμα όμως είναι από τις διακηρύξεις τζιαι τις θέσεις που έσιει ήδη διατυπώσει, σε ποιο βαθμό εννα μπορεί η ίδια η κοινωνία να πιέσει τα πράματα.

Άρα, εν εύκολο νομίζω να λαλούμε απέχω γιατί εν ούλλοι το ίδιο. Το δύσκολο ένι να θκιαλέξεις τζιήνον που εννα πιο εύκολο να ασκηθούν οι πιέσεις για μια καλύττερη ζωή.

Ας πούμε ζητήματα όπως εθνικισμός/ρατσισμός, με ποιον πρόεδρο ενναν πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν; Ποιον πρόεδρο εννα ξεγυμνώσεις που την πολιτική του καταγωγή αν ιδιωτικοποιηθούν νευραλγικοί τομείς, όπως φως, νερό, τηλέφωνο; Ποιον πρόεδρο ενναν πιο εύκολο να πιέσουν οργανωμένα κοινωνικά σύνολα για τα δικαιώματά τους τζιαι για τη διατήρηση των κεκτημένων τους; Τζαι να μεν τα κάμει τούτα ούλλα, τουλάχιστον ενναν ξεκάθαρο πιον ότι αριστερά στην Κύπρο εν έσιει, τζιαι ότι όποιος πρόεδρος τζιαι να φκει, εν να πρέπει να κάτσουμεν εμείς τον κ.... μας κάτω, να συνεργαστούμε μεταξύ μας προκειμένου να μεν μας κάμουν τη ζωή μας γέριμη.

ΥΓ.
Επήα προχτές με τα μωρά να τους δείξω τους καλάθους της ανακύκλωσης μες στην πόλη, τζιαι τα διαφορετικά χρώματα των κάδων για την ταξινόμηση των προς ανακύκλωση απορριμμάτων. Ε, πιον εμάθασιν τζιαι θκιαβάζουσιν. Άπαξ τζιαι επρόσεξε ένας μιτσής πας στον κάλαθο έναν αυτοκόλλητο που έγραφε πάνω "ΚΑΛΠΗ", εθκιαβασεν μας το ούλλους μεγαλόφωνα. Δυστυχώς, εγώ τζιήνη την ώρα εσυνειδητοποίησα ότι έγραφε έτσι. "Κυρία, τι σημαίνει κάλπη;". Άτε τωρά, τι λαλείς;

8 σχόλια:

stalamatia είπε...

Άν δίπλα από τις κάλπες βάζανε ένα κάλαθο σουπιδιών είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι ψήφοι εκεί θα ριχνόντουσαν.

dokisisofi είπε...

stalamatia ekei rixnontai pali, ti nomises? Se mia aionia anakiklosi, opoia xromata ki an exoun apekso.
Exontas vevea kopsei ta anagkaia kiparissia. Opos eipe kai o Giannis Ritsos (nomizo) anaferomenos stin Ellada "zoume se mia xwra pou otan ena kiparissi psilwsei kai ksexwrisei apo ta alla to kovoune"(peripou)
as loustoume loipon ta anakiklwmena kouttoukouthkia pou apemeinan kai as onomasoume tis tous kadous, kalpes gia na min niothoume asxima.
Poli kalimera sas.

ttoppouzokypraios είπε...

Θα συμφωνήσω με την Δασκαλούα πως η αποχή δεν είναι η λύση. Άλλωστε η εκλογική διαδικασία είναι η μόνη μορφή συμμετοχής που μας έχει μείνει στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων για αυτό το τόπο. Η αποχή/άκυρο (νομίζω πως) δεν καταμετράτε στα τελικά αποτελέσματα οπότε στη τελική ανάλυση δεν αποτελεί κάποιο σημάδι απαξίωσης των υποψηφίων. Αν θέλετε με κάποιο τρόπο να διαμαρτυρηθείτε, ψηφίστε Ούτοπο (ή κάποιο άλλο που τους "άκυρους")!

Όσον αφορά τους δύο υποψήφιους (τον Τάσσο τον αφήνω έξω σαν μη-επιλογή :) ) τους θεωρώ και τους δύο - αν μη τι άλλο - ηθικούς, σε αντίθεση με τι μας έχει συνηθίσει η προεδρική καρέκλα σε αυτό το τόπο από δημιουργίας της. Αυτό που με φοβίζει και στις δύο περιπτώσεις είναι ο συρφετός που τραβολογάνε από πίσω τους...

sindrimin είπε...

Συγγνώμη αλλά με ποιά κριτήρια είναι ο κύριος Κασουλίδης ηθικός; Εγώ τον άνθρωπο δεν τον ξέρω παρά μόνο απο την θητεία του ως υπ.εξ. (την οποία μόνο ηθική δεν μπορώ να χαρακτηρίσω). Παρακαλώ διαφωτίστε με.
Υ.Γ. όταν ρωτήθηκε στο debate σχετικά με τις πολιτικές του ενέργειες ως υπ.εξ, απάντησε "δεν αισθάνομαι υπόχεος να απαντήσω"

dokisisofi είπε...

nai itan o ritsos pou to eipe

MonachusX2 είπε...

Δασκαλούα, νομίζω πως το πρόβλημα μας είναι μια συσσωρεσυμένη απογοήτευση και πίκρα που εκδηλώνεται με ένα ζαμαντουφισμό και μια απαξίωση για την πολιτική. Κατά τη γνώμη μου την Κύπρο την εχάσαμε, έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι να περισώσουμε ότι περισώζεταισε αυτά που λέεμε κοινωνικά προβλήματα. Με τον Χριστόφια πρόεδρο ίσως αλλάξει κάτι, αλλά πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Καλημέρα.

Lexi_penitas είπε...

Γεια χαρά! Μελετησα προσεκτικά τα 10+1 σημεία της πολιτικής που εξάγγειλε ο Χριστόφιας για το Κυπριακό. Την ειδιποιό διαφορά από τον Τάσσο θα τη βρείτε στα εξής:

1. Άμεση ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων
2. Επίθεση φιλίας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
3. Άμεση και διαρκής ανάληψη πρωτοβουλιών ουσίας προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ και άλλων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας, για να περάσει η Κύπρος μπροστά.
4. Αξιοποίηση της ιδιότητας του κράτους-μέλους της Ε.Ε. και των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ένωση, με στόχο τη συμβατότητα της λύσης με το κοινοτικό δίκαιο.

Πράγματα που ο Τάσσος δεν τα έκανε ούτε έχει διάθεση να τα κάνει. Όπως λέει και η Μονάχους, ας σώσουμε ότι σώζεται

Ανώνυμος είπε...

off white hoodie
kyrie 7
yeezy 350 v2
bape
supreme clothing